Американската компания Moдерна обяви, че започва първа фаза на изпитвания на

...
Американската компания Moдерна обяви, че започва първа фаза на изпитвания на
Коментари Харесай

Модерна започва изпитвания за ваксина срещу ХИВ

Американската компания Moдерна разгласи, че стартира първа фаза на изпитвания на ваксина срещу ХИВ, основана на иРНК технологията, съобщава медицинското издание BioPharma Reporter.
 
Тази година Moderna ще започне три клинични изпитвания в първа фаза за две ваксини против HIV - иРНК-1644 и иРНК-1574. иРНК-1644 е нов метод към тактиката за имунизиране против ХИВ при хора, предопределен да провокира необятно обезвреждане на HIV-1 антитела (bNAbs). Препаратът се създава в съдействие с Фондация „ Бил и Мелинда Гейтс “.

Най-големите очаквания до момента са били свързвани с имунизацията HVTN 7026, създадена в Южна Африка през 2016 година. За задачата на участвалите в тестванията 5407 души били инжектирани две дози с два типа серум в очакване възможностите за имунната система да се удвоят, само че това по този начин и не става.

Преди 40 години, на 5 юни 1981 година, американският Център за надзор на болесттите записва новата болест СПИН (синдром на добитата имунна недостатъчност). Това е последният етап на инфекцията, породена от вируса ХИВ, който поразява клетките на имунната система.

ХИВ визира повече от 38 милиона души в международен мащаб и е измежду най-трудните за отбрана с ваксина вируси, значително заради извънредно бързата разновидност, която им разрешава непрекъснато да се развиват и да заобикалят имунната система.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР