Американската компания Lunar Outpost съобщи, че възнамерява да изпрати на

...
Американската компания Lunar Outpost съобщи, че възнамерява да изпрати на
Коментари Харесай

Американците пращат на Луната цяла армада роботи да търсят полезни за човечеството ресурси

Американската компания Lunar Outpost заяви, че има намерение да изпрати на Луната цяла армада дребни луноходи, които ще търсят ресурси от потребни изкопаеми.

„ Преди години луноходите и марсоходите бяха скъпи и неповторими. С всеки един от тях беше зает голям екип от разнообразни учени и инженери. Сега обстановката е друга. Ние планираме да изпратим на Луната цяла армада роботи с разнообразни благоприятни условия, която ще се ръководи единствено от един оператор благодарение на система за изкуствен интелект “, разясни Андрю Гемер, основен инженер на Lunar Outpost.

Амбициозният галактически план е основан още през януари 2017 година от група някогашни инженери на НАСА и екип учени от университета в Колорадо.

Разликата с други сходни галактически планове е, че екипът на Гемер предлага работата да се концентрира върху търсенето на потребни за хората изкопаеми, а не върху метеоритите.

Учените допускат, че на Луната има огромни ресурси от вода, хелий и доста други скъпи запаси, които са значими за основаването на изцяло самостоятелни колонии отвън Земята. В момента една от главните задания пред учените е основаване на технология, която разрешава употребата на такива запаси. Първият инструмент, нужен за постигането на тази цел, е дребен робот-геолог, наименуван „ Prospector “.

Всяка една от десетките машини, които Lunar Outpost възнамерява да изпрати на Луната, тежи не повече от 10 кг. Половината от това тегло в действителност съставляват инструментите, които са нужни за осъществяване на другите изследвания.

Превод „ Петел “

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР