Американската компания Локхийд-Мартин ще се заеме с построяването на прототип

...
Американската компания Локхийд-Мартин ще се заеме с построяването на прототип
Коментари Харесай

Създава се прототип на жилищен модул за орбитална станция над Луната

Американската компания " Локхийд-Мартин " ще се заеме с построяването на първообраз на жилищен модул за орбитална станция над Луната и в случай че той се окаже сполучлив, Американското галактическо ведомство ще финансира построяването на действителен модел, оповестява уеб сайтът на компанията, оповестява ДАРИК.

За сполучливото асимилиране на далечния космос и за отправянето на експедиция до Марс експертите оферират основаването на орбитална лунна база. Именно отсам, от лунната орбита, могат да започват всички бъдещи галактически експедиции. Компанията " Локхийд-Мартин " се е наела да построи един от жилищните модули на бъдещия лунен комплекс. За основа е бил употребен многоцелевият логистичен модул " Донатело " от програмата на совалките.

За опростяване и ускорение на процеса ще бъде употребена технологията на триизмерния щемпел. Компанията смята, че ще се оправи с прототипа за 18 месеца.

Сложността на начинанието се обуславя от обстоятелството, че за лунната станция се предявяват напълно други условия, спрямо модулите на Международната галактическа станция. Новият комплекс би трябвало да има доста по-голяма самостоятелност и по-сериозни условия по отношение на сигурността. Ако всичко върви по проектите на НАСА, бъдещата орбитална лунна станция може да бъде пусната още през идващото десетилетие.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР