Американската компания Локхийд Мартин, която произвежда изтребителите F-16 Блок 70,

...
Американската компания Локхийд Мартин, която произвежда изтребителите F-16 Блок 70,
Коментари Харесай

Локхийд Мартин ще поддържа F-16 в България при договор с правителството

Американската компания " Локхийд Мартин ", която създава изтребителите " F-16 Блок 70 ", ще отвори своя база в България. В нея ще се правят поддръжка, непълен и повсеместен ремонт на бойните самолети. Това оповестиха от компанията в писмо до медиите.

" Това значи, че българските самолети ще могат да бъдат поддържани в България от локални инженери и техници през цялата дълготрайност на своите 12 000 летателни часа живот. Освен това компанията разисква редица други благоприятни условия за партньорство с българската промишленост и възможното присъединяване на локалните университетски институции в стратегии за научноизследователска и развойна активност ", написа в позицията на компанията.

В момента " Локхийд Мартин " договаря с българското държавно управление за покупката на осем изтребителя F-16. Двете страни не престават да търсят вид за понижаване на разноските по договорката. Първоначалната оферта надвишаваше заложения от кабинета бюджет от 1.8 милиарда лв.. Парламентът обаче гласоподава опция договорката да се отклони от това условие и двете страни започнаха договаряния за техническите и финансовите параметри на бъдещия контракт.

" Ако приемем, че договорът бъде подписан това лято, планираме да стартираме образованието на българските водачи и наземен личен състав в Съединени американски щати не по-късно от 2021 година и ще доставим първия български F-16 преди началото на 2023 година ", съобщи шефът на интернационалното бизнес развиване за F-16 в " Локхийд Мартин " Джим Робинсън.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР