Американската компания Juul Labs ще плати 438,5 млн. долара за

...
Американската компания Juul Labs ще плати 438,5 млн. долара за
Коментари Харесай

Компания за електронни цигари ще плати 438 млн. долара, за да прекрати разследване на реклами сред непълнолетни

Американската компания Juul Labs ще заплати 438,5 млн. $ с цел да постави завършек на следствието на нейна реклама измежду малолетни купувачи, съобщи Би Би Си.

Juul, която е една от водещите компании за електронни цигари в Съединени американски щати., дефинира съглашението като „ забележителна част “ от напъните й за разрешаване на „ проблеми от предишното “.

Сделката с повече от 30 американски щата лимитира маркетинг опциите на компанията, като тя да вземем за пример не може да употребява хора под 35-годишна възраст в рекламите си.

Фирмата се бори и против възбраната на продуктите ѝ в Съединени американски щати.

През юни Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) съобщи, че ще забрани продажбите на продуктите на Juul заради незадоволителни данни за въздействието им върху здравето. Мярката е замразена, до момента в който компанията апелира решението.

Фирмата е изправена пред правосъдни разногласия и в някои други щати, както и с частни каузи, заведени от обособени фамилии.

„ Вярваме, че откакто FDA направи цялостен обзор на научните данни и показаните доказателства, както се изисква от закона, и без политическа интервенция, би трябвало да получим позволение за търговия “, се споделя в изказване на компанията.

Juul беше необятно упрекван за избухливия напредък на потреблението на електронни цигари от младежи в страната. Повече от една четвърт от гимназистите са употребявали електронни цигари през 2019 година, съгласно федерално изследване, макар че този дял от този момент е намалял.

Разследването на маркетинга на Juul откри, че компанията „ безмилостно е продавала артикули за вейпинг на малолетни младежи “, макар че сходни покупки са противозаконни в Съединени американски щати, сподели основният прокурор на Кънектикът Уилям Тонг, който разгласи съглашението във вторник.

Той сподели, че компанията също по този начин е употребила практики за инспекция на възрастта, за които е знаела, че са неефективни, и не е обявила ясно, че нейните капсули съдържат никотин, който води до пристрастяване.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР