Американската компания Google обяви във вторник планове да създаде най-обширната

...
Американската компания Google обяви във вторник планове да създаде най-обширната
Коментари Харесай

Google създава най-голямата мрежа за ранно известяване на земетресения

Американската компания Гугъл разгласи във вторник проекти да сътвори най-обширната мрежа за различаване и известянаве на трусове благодарение на смарт телефони, основани на операционната система Android.

Замисълът е смарт телефоните с такава система да играят ролята на мини сеизмометри, свързани между тях в многомилионна мрежа, покриваща целия свят. Така ще бъде построена най-голямата в света система за предизвестие за земетресение, се споделя в известие на компанията, представено от ТАСС.

Тъй като всеки смарт телефон е оборудван с дребен акселерометър, той приема сигнали, които биха могли да значат земетресение наоколо. Сигналите ще бъдат изпратени до специфичен сървър, който ще събира и обработва информация от разнообразни смарт телефони, с цел да дефинира дали земетресение в действителност се случва на несъмнено място, предава " Канал 3 ".

На първия стадий от плана, при изпращане на поръчка в търсачката Гугъл, ще се появява информация за трусове в непосредствен периметър от местоположението на потребителя. В идната фаза от развиването на плана компанията възнамерява да изпраща вести за земетресението на поданици на Съединените щати и други страни непосредствено.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР