Американската киноиндустрия се е превърнала в производство на боклук за

...
Американската киноиндустрия се е превърнала в производство на боклук за
Коментари Харесай

US киноиндустрията се е превърнала в производство на боклук за инфантилна публика: Шеф на руска ТВ

Американската киноиндустрия се е трансформирала в произвеждане на отпадък за детска аудитория, съобщи Константин Ернст, началник на съветския Първи канал, в четвъртък по време на Петербургския интернационален стопански конгрес (ПМИЕФ).

" От една страна, Холивуд е в действителност най-голямата машина за произвеждане на филми в света. От друга страна, през последните 15 години Холивуд създава толкоз доста нелепости ", сподели Ернст по време на полемика за съветската кинематография на SPIEF.

Според Ернст всички " съществени хора " са напуснали, с цел да вършат телевизионни сериали, тъй като филмите " са станали детски ".

Големите холивудски студия - Universal, Sony, Disney, Paramount и Warner Bros - включиха Русия в черния лист през март 2022 година в символ на митинг против войната на Москва в Украйна. Някои съветски публични лица, в това число някогашният президент Дмитрий Медведев, който сега е заместник-ръководител на Съвета за сигурност, утвърдиха пиратството като метод за възмездие. Руските киносалони обаче се оправят добре с проявлението на локални продукции.

 

Ернст твърди, че най-голямата спънка пред локалната промишленост е това, което той разказва като " мазохистична душeвност ", възпитавана у руснаците през 20-и век, която се показва в убеждението, че всичко, което е създадено в чужбина, е по-добро.

Първи канал наскоро продуцира първия в историята филм, сниман в космоса,, който беше пуснат през април. В изявленията за разпространение на кино лентата Ернст споделя, че всички артисти и екипът са почитатели на холивудския блокбъстър от 2013 година " Гравитация ", само че до момента в който американският филм е напълно CGI, съветският филм е " изработен с същинско масло ".

Ръководителят на студио " Мосфилм " Карен Шахназаров също направи язвителни мнения за актуалната кинематография, като съобщи, че тя е на равнището на " пещерните рисунки ".

" Ще се изненадате, само че аз не считам киното за изкуство, макар че цялостен живот се занимавам с него ", съобщи 70-годишният режисьор на " Белият тигър " (2012) и " Анна Каренина ": (2017).

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР