Американската инвестиционна банка Рейн“, която в последно време активно се

...
Американската инвестиционна банка Рейн“, която в последно време активно се
Коментари Харесай

Продава ли се Интер? Консорциум от Близкия изток преговаря с нерадзурите

Американската капиталова банка „ Рейн “, която напоследък интензивно се ангажира с някои от най-големите покупко-продажби в света на футбола, е намерила капиталов фонд от Близкия изток, който желае да откупи Интер от семейство Жанг, осведомят медии в Италия. Corriere dello Sport твърди, че неназованият към този момент фонд е подготвен да одобри изискванията, избрани от актуалните притежатели, които желаят над един милиард евро за клуба.

Семейство Жанг към момента дължи 275 милиона евро на Oaktree, като тази сума трябвад а бъде изплатена до 20 май идната година. Тя ще нарасне до съвсем 400 милиона, в случай че се регистрира лихвата от 12%. Китайците имат опция да рефинансират своите отговорности, само че при двойна рента, добавя изданието.

Преговорите сред кандидат-купувачите от Близкия изток и „ Рейн “ напредват добре и двете страни са уверени, че договорката може да бъде приключена до края на годината. Очакванията са в скоро да бъде отправена публична оферта, която да даде опция за продължение на процеса.

Китайските притежатели към момента могат да вземат решение да задържат клуба и да се спрат само на допускането на миноритарен вложител, което да им разреши да останат в клуба с вярата, че обстановката ще се промени през идващите години с предстоящите по-сериозни доходи от новите формати в Шампионската лига и Световното клубно състезание.

⚫️
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР