Американската филмова компания Disney временно ще преустанови да плаща заплати

...
Американската филмова компания Disney временно ще преустанови да плаща заплати
Коментари Харесай

Disney спира заплатите на половината си служители по света - slava.bg

Американската кино компания Disney краткотрайно ще прекрати да заплаща заплати на съвсем половината от своите чиновници по целия свят. От приходи ще бъдат лишени близо 100 000 души. Тази мярка ще разреши на компанията да спести към 500 милиона $, заяви Би Би Си, базирайки се на данни от Financial Times.

Решението е обвързвано със прекъсването на работата на атракционните паркове „ Дисниленд “ поради възбраната на всеобщите събирания по време на пандемията от ковид. Развлекателните паркове образуват забележителна част от приходите на корпорацията. Например за последното тримесечие на предходната година те са донесли 1,4 милиарда $ доходи.

Бившият общоприет шеф на Disney Боб Айгър краткотрайно се отхвърли от своята заплата, с цел да подкрепи компанията, губеща доста пари в комплицираните времена на изключително състояние. Новият началник на корпорацията Боб Чапек пък ще получава с 50% по-малко от нормалните си приходи най-малко до момента в който сложната обстановка в международния шоубизнес се стабилизира.

Източник: Монитор

Снимка: Getty
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР