Американската фармацевтична корпорация Pfizer започва тестове на експерименталната си ваксина

...
Американската фармацевтична корпорация Pfizer започва тестове на експерименталната си ваксина
Коментари Харесай

Pfizer тества COVID-ваксината си върху деца

Американската фармацевтична корпорация Pfizer стартира проби на пробната си ваксина против новия ковид измежду деца над 12 години, съобщи CNN.

Първата фаза ще включва деца от Съединени американски щати, като последователно ще бъде сваляна възрастовата граница от младежи на 16-17 години до такива на 12-15 по думите на доктор Робърт Френк, шеф на Центъра за проучвания на ваксини. Агенцията за надзор на храните и медикаментите е одобрила опита.

„ Наистина считаме, че имунизацията за юноши и деца ще бъде от решаващо значение за преодоляването на Коронавирус. Мисля, че едно от нещата, които е значимо да запомним, е, че макар че смъртността при децата с Коронавирус е по-ниска, в сравнение с при възрастните, тя не е нулева “, изясни Френк. Според него малчуганите могат да придвижват заболяването на хора от по-уязвими групи, като да вземем за пример родители, хора в преклонна възраст, здравни служащи и други.

Освен това децата могат да развият редки, само че съществени странични резултати вследствие на една коронавирусна зараза.

Pfizer е една от 4-те компании, чиито разработки на ваксина доста напредват. В третата ѝ фаза в Съединени американски щати са се присъединили близо 38 хиляди доброволци.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР