Американската фармацевтична компания Pfizer се съгласи да удължи договора си

...
Американската фармацевтична компания Pfizer се съгласи да удължи договора си
Коментари Харесай

Pfizer намали цената на ваксините срещу COVID с 40%

Американската фармацевтична компания Pfizer се съгласи да удължи контракта си с Европейския съюз за имунизацията против COVID-19 от 2023 година на 2026 година, заяви " Файненшъл таймс ".
Прочетете още
Компанията е предложила да понижи броя на доставяните дози с 40% и да забави доставката на имунизацията, се споделя още в обявата. Съгласно преразгледаните условия Pfizer желае да й бъде платено за поръчани дози, които в никакъв случай няма да бъдат създадени, се споделя в информацията на " Файненшъл таймс ".

" Работейки дружно, постигнахме доста понижаване на дозите, удължение на контракта ни във времето много след 2023 г, и сигурност на доставките, ако са нужни повече дози ", уточни в изказване еврокомисарката по опазването на здравето Стела Кириакидис.

" Ако желаеме да променим доставките на ваксини, ни би трябвало съглашение ", добави Кириакидес.

Новите условия бяха показани на министрите на опазването на здравето на страните членки на закрито съвещание, се показва в обявата. Те са срещнали опозиция от страна на четири страни членки, в това число Полша.

Българският длъжностен министър на опазването на здравето Асен Меджидиев съобщи, че страната му, дружно с Полша, Унгария и Литва, е срещу препоръчаната договорка за непотребните ваксини. Меджидиев добави, че съгласно него и други страни от Европейски Съюз няма да поддържат препоръчаната договорка в настоящия й тип.

През януари Ройтерс заяви за договарянията сред Брюксел и Pfizer и немския й сътрудник " Бионтех " на фона на световно пренасищане с ваксини против коронавирус, като Европа се е оказала с изключително огромен остатък. Дискусиите включваха опцията Pfizer да понижи количеството от до 500 милиона дози ваксина против COVID-19, които Европейски Съюз се е заел да купи тази година, в подмяна на по-висока цена.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР