Американската енергетика прави сериозна стъпка към устойчиво бъдеще с над

...
Американската енергетика прави сериозна стъпка към устойчиво бъдеще с над
Коментари Харесай

В САЩ: Над 50% от новите енергийни мощности ще са соларни

Американската енергетика прави сериозна стъпка към стабилно бъдеще с над 50-процентов дял на слънчевите съоръжения в границите на плануваните за 2023 година мощности. Това демонстрират данните на американската Агенция за енергийна информация. Планираният спомагателен потенциал на т.нар акумулатори за запазване на създадена от ВЕИ сила е по-голям от упования принос на новите газови централи.

Прогнозата на организацията е, че енергетиката на Съединени американски щати през 2023 година ще прибави повече мощности спрямо 2022 година 54% или 29,1 гигавата ще са слънчеви, като Ars Technica показва, че огромната част от тях ще бъдат в Тексас и Калифорния.
 Снимка 606445
Източник:

Бързото развиване на батериите е видно в инфографиката - в случай че те са имали 11-процентов дял измежду новите мощности преди година, то към този момент доближават 17% или 9,4 GW. Този тип съоръжения са значими за по-ефективното потребление на ВЕИ и балансирането на мрежата - с тяхна помощ слънчевата сила да вземем за пример може да се употребява и през нощта или в облачни дни.

Българска компания пуска на пазара решение за предпазване на " зелена " сила

Разработката е ориентирана както към бизнеса, по този начин и към семействата

Според плановете на американската организация, страната ще удвои потенциала си за предпазване на сила през тази година. Отново множеството нови акумулатори ще са покрай " зелените " мощности - в Тексас и Калифорния.

На този декор, новият потенциал от газови мощности понижава от 9,6 GW преди година до 7,5 GW, а и се чака централи с общо 6,2 GW да излязат от употреба през 2023 година
 Стари акумулатори за електрически автомобили докараха на притежателя си $1 млн. за година
Стари акумулатори за електрически автомобили докараха на притежателя си $1 млн. за година

Те се употребяват за съхраняването на " зелена " сила

Отново през 2023 година в Съединени американски щати ще проработят два 1,1-гигаватови нуклеарни реактора и нито една нова централа на въглища.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР