Американската автомобилна индустрия призова правителството във Вашингтон за помощ, като

...
Американската автомобилна индустрия призова правителството във Вашингтон за помощ, като
Коментари Харесай

Автомобилната индустрия в САЩ търси помощ от държавата

Американската автомобилна промишленост прикани държавното управление във Вашингтон за помощ, като предизвести, че дефицитът на чипове в международен мащаб може да докара до спад на производството на транспортни средства с 1,28 млн. бройки през тази година, съобщи Ройтерс.

Министерството на търговията на Съединени американски щати би трябвало да отдели част от финансирането от оферти законопроект за разширение на производството на полупроводници в Съединени американски щати за потребностите на автомобилния бранш, обявиха в писмо до федералните управляващи от лобистката група Алианса за автомобилни нововъведения.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди през февруари да бъдат подхванати федерални дейности за превъзмогване на рецесията с чиповете и разгласи, че се търсят 37 милиарда $ по финансирането на законодателство, което да форсира производството на чипове в Съединени американски щати.

Част от финансирането би трябвало да се употребява „ за създаване на нов потенциал, който да поддържа  автомобилната промишленост и да смекчи рисковете за веригата на доставки, свързани с сегашния дефицит на полупроводници “, разяснява основният изпълнителен шеф на групата Джон Бозела.

От Алианса за автомобилни нововъведения споделят, че държавното управление на Съединени американски щати може да дефинира „ съответен % “, основан на прогнозните потребности на автомобилната промишленост, който да бъде разпределен за уреди, подкрепящи по някакъв метод производството на чипове за промишлеността.

Групата съставлява съвсем всички огромни автомобилни производители със фабрики в Съединени американски щати, в това число General Motors, Ford Motor, Volkswagen, Toyota Motor. и Hyundai Motor.

Автомобилният бранш е изключително тежко наранено от международния дефицит на чипове, откакто доста компании се отхвърлиха от пръчките си за елементи на фона на затварянето на фабриките поради пандемията от ковид. Когато към този момент бяха подготвени да възобновят производството, автомобилните компании откриха, че производителите на чипове са заети с изпълняването на поръчки към фирмите от  сектора на потребителската електроника, които регистрираха взрив на фона на блокадите против разпространяването на ковид, принудили хората да останат по домовете си.

Повечето автомобилни компании бяха наранени от този дефицит. През предходната седмица Ford заяви, че ще понижи производството си в седем завода в Северна Америка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР