Американската армия ще използва изкуствения интелект по законен и етичен

...
Американската армия ще използва изкуствения интелект по законен и етичен
Коментари Харесай

Пентагонът: Американската армия ще използва изкуствения интелект по законен и етичен начин

Американската войска ще употребява изкуствения разсъдък по легален и етичен метод. Това съобщи през вчерашния ден шефът на Пентагона Марк Еспър, съобщи Франс Прес. Той добави, че единствено хора ще вземат решение дали да се атакува дадена цел.

" Ще използваме капацитета на изкуствения разсъдък, с цел да създадем мощ, приспособена към нашата ера ", сподели министърът на защитата пред експертна комисия. Тя е натоварена от Конгреса със задачата да оцени капацитета и рисковете от потреблението на изкуствен интелект за националната сигурност.

В оповестен в понеделник отчет комисията съобщи, че е належащо Съединени американски щати да ускорят създаването на самостоятелни оръжия, способни да локализират цел, да оценят сами заплахата, която тя съставлява, и да я отстраняват без човешка интервенция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Въпросът с самостоятелните оръжия остава тематика на диспути в Пентагона, където главният принцип е, че индивидът би трябвало да вземе окончателното решение и че машината не може сама да взема решение дали да стреля по дадена цел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР