Американската армия ни предлага най-доброто, с което разполага. Това заяви

...
Американската армия ни предлага най-доброто, с което разполага. Това заяви
Коментари Харесай

Тодор Тагарев: Американската армия ни предлага най-доброто, с което разполага

Американската войска ни предлага най-хубавото, с което разполага. Това съобщи пред депутати от парламентарната комисия по защита отрасловият министър по отношение на плана за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “.

Проектът планува придобиване на 198 бойни и спомагателни машини, 183 от които от семейството „ Stryker “ („ Страйкър “).

По думите му концепцията за този план съществува още от 2012 година

Предходните държавни управления са почнали да вървят по два пътя – единият е да изискат информация от фирми-производители и редом са отправили искане към Съединени американски щати. Взето е решение от моя предходник да се обърнем към така наречен писмо за искане на план на контракт към Съединени американски щати. Получихме отговор и той беше дискутиран в подробен обзор. Тук става въпрос и за периоди на доставка, и за цялостен пакет качества – нещо, което не бихме могли да реализираме към фирма-производител на бронетанкова техника, съобщи министър Тагарев.

„ Ще водим диалози правителство-правителство, в случай че има проблеми в осъществяването на контракта, по какъв начин могат да бъдат решени, тъй че да не загуби страната ни. Не приказваме за неустойки и финансови обезщетения “, изясни и добави, че разчита, че няма да бъде надвишена сумата 1,376 милиарда $.

От думите на стана ясно още, че задачата е по-голямата част от сглобяването на машините „ Страйкър “ да бъде осъществено в България.

Ремонтните действия също ще се реализират в България. Работим и за построяването на районен център за логистична поддръжка на машини „ Страйкър “ за цяла Европа, добави военният министър.

По отношение на боеприпасите за машините „ Страйкър “ министър Тагарев разясни, че българската страна ще изиска да се снабди с лиценз от Съединени американски щати, с цел да получим позволение да произвеждаме подобен вид муниции, нужни за въоръжението на „ Страйкър “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР