Американската армия е прекомерно зависима от елитните си подразделения, пише

...
Американската армия е прекомерно зависима от елитните си подразделения, пише
Коментари Харесай

National Interest нарече спецназа „голям проблем” за американската армия

Американската войска е прекалено подвластна от елитните си подразделения, написа National Interest в обявата „ The U.S. Military`s Big Problem: An Addiction to Special Forces? ”.

Според създателя Steven P. Bucci, доста военачалници се жалват, че несъразмерният престиж на „ морските котки” (Navy SEAL), „ зелените барети” и Силите със особено предопределение подкопават значимостта на другите армейски подразделения.

Понякога тези подразделения, считани за „ най-добрите” в Съединени американски щати са принудени да извършват задания, които не влизат в зоната на техните пълномощия, което понижава тяхната дарба да вземат участие в интервенции, за които директно дават отговор.

Експертите припомнят, че в Съединени американски щати има родове войски, които би трябвало да се занимават с военна активност. Например базовото поделение на „ зелените барети”, команда „ А” (A-Team), не е в положение да спре танково поделение на съперника. Най-доброто оръжие срещу подобен съперник са личните танкове.

Във връзка с това NI приканва Пентагона да преразгледа метода си за потребление на въоръжените сили и основен аршин при избора на подразделения би трябвало да стане нивото на подготовка за решаването на избрани военни задания, а не тяхната „ популярност”.

„ Съединени американски щати би трябвало да се върнат към концепцията за потребление на всички налични военни благоприятни условия, да употребява нужното поделение за всеки съответен случай. Сега е настанал идеалният миг за това” – написа NI.

Изданието обобщава, че шефът на Пентагона Джеймс Метис е подобаващият водач за разрешаване на този проблем в армията.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР