Американската агенция за търговия и развитие (USTDA) ще финансира безвъзмездно

...
Американската агенция за търговия и развитие (USTDA) ще финансира безвъзмездно
Коментари Харесай

САЩ дават 1 милион долара за план за модерно парно в София

Американската организация за търговия и развиване (USTDA) ще финансира безплатно с 921 554 $ изследване за рационализация на “Топлофикация София” и правене на съответен проект с ограничения. Изпълнител на задачата ще е американската компания Black&Veatch Management Consulting. Това стана ясно от отчет на зам.-кмета по финансите Дончо Барбалов, който бе утвърден в четвъртък от Столичния общински съвет (СОС).

Проучването би трябвало да включва създаването на пътна карта за надграждане на общинското парно, съответни рекомендации по отношение на цялостното преустрояване на употребата, финансовото положение и правната и управническа конструкция на сдружението. Уточнява се, че безвъзмездното финансиране се дава за привличането на екип от висококвалифицирани американски специалисти в региона на инженеринга, финансите и правото. Американската организация ще е единствено финансиращ орган, само че не и страна по контракта.

Проучването ще започва в околните месеци, като специалистите от Съединени американски щати ще посетят оборудванията на “Топлофикация София” ЕАД. Наред с изработването на повсеместен проект с съответни ограничения за техническа рационализация, залага се и намаление на излъчванията на азотни оксиди според евродирективта 2012/27.

Очаква се и да бъдат препоръчани и стъпки за стабилизиране на ръководството и финансовите резултати и за усъвършенствания на топлопреносната мрежа и системат за обслужване на клиенти на „ Топлофикация София “.

" Проектът следва да бъде осъществен напълно с финансиране от Американската организацията за търговия и развиване, без да има нужда от консумиране на средства от общинския бюджет, в това число вдишване на обвързване за вероятно възобновяване на финансирането ", написа още в отчета на Дончо Барбалов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР