Американската агенция по храните и лекарствата FDA предложи ежегодна доза

...
Американската агенция по храните и лекарствата FDA предложи ежегодна доза
Коментари Харесай

FDA предлага ежегодна ваксина срещу COVID подобно на ваксината срещу грип

Американската организация по храните и медикаментите FDA предложи годишна доза от най-новата обновена ваксина против Коронавирус за здрави възрастни, сходно на имунизацията против грип, предадоха международните организации. Тази стъпка има за цел да опрости тактиката на страната за имунизацията против Коронавирус.

FDA изиска също по този начин от своя панел от външни съветници да обмисли използването на две ваксини против Коронавирус годишно за някои дребни деца, възрастни хора и хора с злепоставен имунитет.

Регулаторният орган предлага също по този начин обикновен асортимент на разновидности за актуализиране на имунизацията, сходно на метода, по който вариантите за грипни ваксини се трансформират годишно.

Според FDA годишните имунизационни графици могат да допринесат за опростяване на имунизационния развой, респективно за по-малко неточности при използване на имунизацията, което ще докара до по-високо имунизационно покритие.

Администрацията на президента Байдън също по този начин е възнамерявала акция за слагане на бустери всеки есенен сезон.

В момента множеството хора в Съединени американски щати би трябвало първо да получат две дози от истинската ваксина против Коронавирус през период от най-малко три до четири седмици, според от имунизацията, последвани от бустерна доза няколко месеца по-късно.

Ако предлагането на FDA получи поддръжката на специалистите от панела, бивалентните ваксини на Pfizer/BioNTech и Moderna, ориентирани както към разновидността омикрон, по този начин и към истинските разновидности, ще се употребяват за всички дози ваксина против Коронавирус, а освен като бустери.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР