Американската аерокосмическа компания Voyager Space и европейската Airbus Defense and

...
Американската аерокосмическа компания Voyager Space и европейската Airbus Defense and
Коментари Харесай

Създадено е ново трансатлантическо партньорство за изграждане на наследник на МКС

Американската аерокосмическа компания Voyager Space и европейската Airbus Defense and Space сплотиха напъните си, с цел да основат трансатлантическо дружество за построяването на идващото потомство галактическа станция Starlab като правоприемник на Международната галактическа станция на НАСА.

Това водено от Съединени американски щати съдействие сред двете аерокосмически компании продължава дългата традиция на взаимни американски и европейски старания в региона на проучването на космоса, съгласно изказване на Airbus.

„ Горди сме да се заемем с бъдещето на галактическите станции с Airbus “, споделя Матю Кута, президент на Voyager Space. „ Международната галактическа станция е необятно считана за най-успешната платформа за световно съдействие в галактическата история и ние се ангажираме да надграждаме върху това завещание, до момента в който вървим напред със Starlab. Създаваме това взаимно дружество, с цел да отговорим надеждно на известното търсене от световните галактически организации, като в същото време отваряме нови благоприятни условия за комерсиалните консуматори “.

Voyager Space завоюва премия от 160 милиона $ от НАСА през декември 2021 година посредством дъщерното си сдружение Nanoracks в границите на Програмата за развиване на комерсиалната ниска околоземна орбита на НАСА. Това съглашение съставлява основополагаща стъпка в основаването на Starlab, споделят от компанията.

Трансатлантическо партньорство

Starlab ще има освен американско дружество, само че и европейско дъщерно сдружение, с цел да обслужва непосредствено Европейската галактическа организация (ЕКА) и нейните галактически организации на държавите-членки.

„ С опит в нововъведенията и софтуерните вести, Airbus се гордее с партньорството си с компании, които желаят да трансформират историята “, сподели Жан-Марк Наср, началник на галактическите системи в Airbus.

„ Това трансатлантическо начинание с отпечатъци от двете страни на океана изравнява ползите както на нас, по този начин и на Voyager Space. Тази компания продължи европейското и американското водачество в космоса, което води човечеството напред. Заедно нашите екипи са фокусирани върху основаването на несравнима галактическа дестинация както софтуерно, по този начин и като бизнес интервенция “.

Съединени американски щати и Европа от дълго време си сътрудничат по галактически планове, в това число галактическия телескоп „ Хъбъл “, който се ръководи от Европейската галактическа организация. Новото партньорство продължава това съдействие и в частния галактически бранш.

Starlab ще размени МКС

Starlab е плануваният сурогат на остарялата МКС и ще бъде свободно летяща галактическа станция с непрекъснат екипаж, обслужваща НАСА, както и необятна потребителска база от галактически организации и откриватели по целия свят. Основната цел на програмата е да поддържа човешко наличие и да поддържа американското водачество в ниска околоземна орбита, съгласно двете компании.

Развитието на Starlab доближи значим пробив със завършването на прегледа на систематичните условия през юни 2023 година, който откри главните галактически системи, техническа подготвеност и сходство с задачата и условията за сигурност на НАСА.

Матю Кута изрази своя възторг за бъдещето на комерсиалните галактически дестинации и доверието, което НАСА им гласоподава за построяването на сурогат на МКС.

„ Днес бележим огромна стъпка напред за бъдещето на комерсиалните галактически дестинации “, споделя Кута. „ Горди сме, че имаме доверието на НАСА да изградим сурогат на МКС, партньорство, което уголемява екосистемата на Starlab до световните галактически организации, и екип, който е управителен от задача и е отдаден на преосмислянето на бъдещето “.

Изпълнението на взаимното дружество обаче предстои на регулаторни утвърждения съгласно съответните органи, тъй че ще би трябвало да забележим по какъв начин ще се развие новата галактическа станция през идващите месеци и години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР