Американската администрация се надява, че действията на Конгреса на САЩ

...
Американската администрация се надява, че действията на Конгреса на САЩ
Коментари Харесай

САЩ: Конфискувани руски активи да се дават на Украйна

Американската администрация се надява, че дейностите на Конгреса на Съединени американски щати ще разрешат активите, иззети от съветски предприемачи, да бъдат предадени на Украйна. Първият заместник-министър на правораздаването - основният прокурор на Съединени американски щати Лиза Монако съобщи това в сряда, говорейки на конгрес във Вашингтон.

" Искаме да се опитаме да се доберем до тези активи, без значение под каква форма съществуват: първокласни яхти, банкови сметки или други артикули, самолети, каквото и да е ", споделя тя. " Ние не изключваме нищо от този лист. Ако успеем да установим, че те (активите - бел. ред.) са свързани с противозаконни действия, с отбягване на наказания, тогава от наша позиция конфискацията [на тези активи] е на дневен ред ", добави първият заместник-ръководител на американското министерство на правораздаването.

" И също така въпросът е да ги вземем и продадем. Надяваме се, че дейностите на Конгреса ще създадат допустимо даването на тези средства <...> на народа на Украйна ", сподели тя. Монако беше помолена да посочи какъв брой дълъг съгласно нея ще бъде този развой на прекачване на активи: дали ще бъде няколко години. " Не, не мисля, че става дума за няколко години ", отговори тя. /БГНЕС, ТАСС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР