Американската администрация съобщи вчера, че ще създаде нов център в

...
Американската администрация съобщи вчера, че ще създаде нов център в
Коментари Харесай

САЩ създават център срещу злонамерени чужди намеси

Американската администрация заяви през вчерашния ден, че ще сътвори нов център в отговор на дейности, които съгласно разследващата общественост на Съединени американски щати съставляват опити на Русия и други съперници да се намесват в американски избори, съобщи Асошиейтед прес.

Центърът против злонамерени непознати намеси ще е част от Бюрото на шефа на Националното разузнаване, което координира обмена на информация сред разследващите организации на Съединени американски щати. Новата конструкция ще се занимава основно с " съгласуване и консолидиране разследващи данни за злонамерена интервенция, обединявайки напъните на разнообразни специалисти за по-добро схващане и следене на предизвикването ". Новината първи заяви вестник " Политико ".

Вашингтон упреква Москва в интервенция в президентските избори през 2016 година и 2020 година През март бяха разкрити оценки, съгласно които съветският президент Владимир Путин е наредил предприемане на дейности за оказване на въздействие, с цел да се помогне на някогашния президент Доналд Тръмп предходната година. В документа се споделя, че Иран е правил опити да всее подозрения в изборни резултати, а Китай е обмислял, само че не е подхванал интервенции за въздействие.

За основаването на новия център този месец пред Конгреса приказва Аврил Хейнс, директорката на Националното разузнаване на Съединени американски щати. Вчера от Бюрото на шефа на Националното разузнаване споделиха, че още няма публична дата, от която центърът ще стартира работа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР