Американската администрация по храните и лекарствата разреши ваксината COVID-19 на

...
Американската администрация по храните и лекарствата разреши ваксината COVID-19 на
Коментари Харесай

В САЩ одобриха ваксината на Novavax срещу COVID-19

Американската администрация по храните и медикаментите позволи имунизацията COVID-19 на Novavax за приложимост при хора на възраст над 18 години, разширявайки опциите на американците за имунизация против заболяването.

Ваксината, която се създава от американска компания, към този момент е налична в десетки други страни. Само три ваксини против COVID-19, две от които са основани на технологията на РНК, са били позволени преди този момент в Съединените щати.

" Спешното позволение на имунизацията на Novavax предлага на възрастните в Съединени американски щати, които към момента не са получили ваксина за COVID-19, друга опция, която дава отговор на строгите стандарти на FDA за сигурност, успеваемост и качество на производството ", съобщи в изказване комисарят на FDA Робърт Калиф.

Прилагана в две дози с период от три седмици, имунизацията на Novavax употребява по-конвенционална технология от инжекциите с иРНК, които са били обект на многочислени тайни теории, макар че е потвърдено, че са безвредни. Ваксината на Novavax съдържа част от вируса, която провокира имунен отговор - методът, употребен от доста други общи инжекции.

При клинични изпитвания, в които са взели участие хиляди хора в Съединени американски щати и Мексико, тя е била 90% ефикасна против симптоматични случаи на

COVID-19. Изпитанията обаче са извършени преди появяването на Делта и Омикрон разновидностите на заболяването.

Процентът на имунизиране на възрастните в Съединените щати се е задържал на към 77%.

Тази седмица държавното управление на Съединени американски щати разгласи, че е закупило 3,2 милиона дози Novavax в очакване на решението на FDA. /БГНЕС, Агенция Франс Прес

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР