Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) ще бъде домакин

...
Американската администрация по храните и лекарствата (FDA) ще бъде домакин
Коментари Харесай

FDA ще обсъжда с пациенти техния опит във възстановяването от дълъг COVID

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) ще бъде хазаин на виртуална обществена среща по тематиката за създаването на медикаменти, предопределени за  дълъг Коронавирус, оповестиха от лекарствения регулатор.

Очакванията са тази среща да даде на FDA опцията да получи информация от първа ръка от пациентите и представителите на техните организации за разнообразни аспекти на възобновяване им след коронавирусна зараза.

Пациентите с дълъг Коронавирус ще бъдат запитани по какъв начин прекарват всекидневието си, по какъв начин се лекуват и какви биха могли да бъдат претекстовете им за присъединяване в клинични изпитвания. Те ще могат да изпращат отзиви авансово и по е-поща.

Срещата е част от политиката на FDA за фокусирано върху пациента създаване на медикаменти (PFDD). Тя се основава на директно допитване за потребностите и желанията на хората, които одобряват лекуване, и оказва помощ да се оценят обективно техния опит и вижданията им за вероятност.

Според FDA този метод дава гаранции, че потребностите на пациентите ще бъдат уловени и свястно включени в създаването и оценката на медикаментите.

„ Като специалисти в това какво е да живееш със своето положение, пациентите са в неповторима позиция да осведомят за разбирането на лечебния подтекст за създаване и оценка на медикаменти “, безапелационни са от лекарствения регулатор.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР