Американската администрация обмисля да преразпредели Втория брониран полк на американската

...
Американската администрация обмисля да преразпредели Втория брониран полк на американската
Коментари Харесай

САЩ разрешиха прехвърлянето на брониран полк от Германия в балтийските държави или в България

Американската администрация обмисля да преразпредели Втория брониран полк на американската войска от Германия в балтийските страни, Румъния или България за непрекъснато, съобщи министърът на защитата на Съединени американски щати Марк Еспер.

„ Неотдавнашните ми срещи с министри на защитата от Румъния и България, както и преписка, получена от балтийските страни показват, че в този момент има същинска опция за задържане на Втори брониран полк в някои от тях страни на непрекъсната основа, " написа в изказването на шефа на Пентагона, направено от него на интернет семинар в Атлантическия съвет във Вашингтон.

Припомнете си, че при започване на август шефът на Пентагона разгласи прехвърлянето на американските войски „ по-на изток, по-близо до границите на Русия “. По-късно Вашингтон и Варшава подписаха съглашение за увеличение на американския контингент в Полша с 1000 бойци.

В края на юли Съединени американски щати оповестиха изтеглянето на 11,9 хиляди американски бойци от Германия, 6,4 хиляди от които ще се приберат вкъщи, останалите ще бъдат трансферирани в Италия и Белгия. На 1 юли американският президент Доналд Тръмп утвърди проект за евакуиране на някои американски войски от Германия.

По-рано шефът на Белия дом даде обещание да понижи военния контингент в Германия до 25 хиляди души, в случай че Берлин, който „ заплаща на Русия милиарди долари “, не стартира да извършва отговорностите си по заплащанията на НАТО. Той също по този начин приказва за огромните задължения на Германия към НАТО и отхвърли на Берлин да "плаща сметките ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР