Американска компания TAG обяви предложение да пренесе цялото си производство

...
Американска компания TAG обяви предложение да пренесе цялото си производство
Коментари Харесай

US компания пренася у нас завода си за БТР-и

Американска компания TAG разгласи предложение да придвижи цялото си произвеждане на боен клас бронирани машини в България и да извърши поръчката за този тип техника за потребностите на сухопътни ни войски. От реализацията на плана ще бъдат разкрити най-малко 1000 работни места, оповестява „ Монитор “.

Янките са подготвени да създадат смесено сдружение с посочена от държавното управление компания, която ще получи лиценз за произвеждане на 10 модела бронирани коли и изключителни права за продажба на тези машини в Европейски Съюз, в това число с алтернатива за лични марки.

„ Нашето предложение е България да не бъде просто клиент на основан в друга страна производител “, съобщи изпълнителният шеф на TAG Робърт Паздерка.

„ Ние даваме на България опция да сплоти напъните си с нашата компания и дружно да се конкурираме със същите тези производители на огромния пазар за бронирани коли в Европейски Съюз. Още повече, че България ще излезе на този пазар с най-модерните американски технологии и по всяка възможност с най-конкурентните цени, “ разясни той.

По думите му, групата е подготвена да употребява за сглобяването на машините всевъзможни материали и съставни елементи, създадени в България, които подхождат на условията.

„ Освен това можем да проектираме и произведем бойна машина по условията на клиенти, в това число с динамична и дейна отбрана от огъня на съперника “, добави той и посочи, че едно от достолепията на цялата серия е потреблението на модули, с което поддръжката на бойния автомобил е доста по-бърза, лесна и евтина.

Американецът уточни за образец, че при полеви условия моторът може да се смени за минути.

В четвъртък бойната машина Mastiff 8х8х8, един от десетте типа, е била показана пред специалисти от българското военно министерство. Паздерка добави, че са решили да пренесат производството си в България след завършването на договорката за покупката на F-16 за нашите Военновъздушни сили.

На въпрос за цената на предлаганите бойни машини Робърт Паздерка уклончиво отговори, че всичко зависи от модификацията и екстрите, които се поръчват.

Относно заплащането по възможен контракт шефът на щатската оръжейна компания посочи, че са подготвени на всевъзможни гъвкави схеми комфортни за българското държавно управление.

От щатската компания припомниха, че са поискали включване в настоящата процедура по желание на снабдител за бойни машина за българската пехота през май 2019 година

Позицията на МО е, че настояването на TAG е пристигнало на прекомерно късен стадий от плана, макар че американците са подготвени да показват обвързваща оферта преди крайния период от 31 октомври.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР