Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, основният аргумент

...
Американска болница отказа на пациент трансплантация на сърце, основният аргумент
Коментари Харесай

Отказаха трансплантация на неваксиниран в САЩ |

Американска болница отхвърли на пациент трансплантация на сърце, главният мотив е, че не е имунизиран против COVID-19, съобщи Би Би Си.

Ди Джей Фъргюсън (31 г.) изпитва остра потребност от ново сърце, само че болничното заведение в Бостън го е премахнала от листата си, съобщи бащата на пациента Дейвид.

Той посочи, че имунизацията срещу COVID-19 е против „ главните правила на сина му и той не има вяра в нея “.

Болницата пък разгласи, че следва своята политика. В мнение пред Би Би Си здравното заведение уточни, че „ предвид на дефицита на органи вършим всичко допустимо да подсигурим, че пациентът, който получава трансплантиран орган има максимален късмет за оцеляване ".

Говорител на болничното заведение съобщи, че тя изисква „ имунизацията срещу COVID-19 и методът на живот на претендентите за трансплантация да основат най-хубавия късмет за сполучлива интервенция и да усъвършенстват оцеляването на пациента след трансплантация предвид на обстоятелството, че тяхната имунна система е съществено подтисната “.

Внимателно подбраните думи в мнението на лечебното заведение може да сочат и към други фактори зад решението да се откаже трансплантация на неимунизирания пациент, само че детайлности не се разясняват заради основание за конфиденциалност, оповестява Би Би Си.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР