Американката Микаела Шифрин демонстрира класа, след като се завърна с

...
Американката Микаела Шифрин демонстрира класа, след като се завърна с
Коментари Харесай

Шифрин се завърна с победа, но е извън битката за големия глобус

Американката Микаела Шифрин показва класа, откакто се завърна с победа след близо месец и половина неявяване от Световната купа по алпийски ски поради травма. Петкратната носителка на огромния бистър глобус завоюва слалома в Оре, Швеция.


Шифрин, която е доста покрай осма купа в слалома, отвя конкуренцията и остави на повече от секунда всичките си съпернички. Най-близо до победителката се приближи хърватката Жринзка Лютич (+1,24 секунди), а топ 3 добави Мишел Жизин от Швейцария (+1,34 секунди).

Шифрин пропусна основна част от сезона, откакто падна неприятно по време на спускането в Кортина д " Ампецо в края на януари. На този стадий тя имаше 340 точки преднина в генералното класиране, само че в този момент тя изостава с толкоз след днешния си триумф. Опитната швейцарка Лара Гут-Бехрами се възползва от отсъствието на доминаторката в Световната купа и записа пет победи и още три подиума в последните седмици, с цел да се приближи до втора купа в кариерата си.

Още през вчерашния ден стана ясно, че Шифрин няма по какъв начин да навакса пасива си, защото не е подготвена да започва в двете скоростни дисциплини на финалите в Заалбах през идващите две седмици. Тя ще стартира в слалома и вероятно в гигантския слалом, с което ще може да вземе още най-много 200 точки. Така единствената съперничка на Гут-Бехрами е италианката Федерика Бриньоне, само че и нейните шансове са минимални, защото тя изостава с 282 точки.

Финалите в Заалбах ще се проведат на 16-17 март (слалом и великански слалом) и на 22-23 март (Супер-Г и спускане). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР