Американката Мадисън Кийс се класира за полуфиналите на Откритото първенство

...
Американката Мадисън Кийс се класира за полуфиналите на Откритото първенство
Коментари Харесай

Две американки на полуфинал в Ню Йорк

Американката Мадисън Кийс се класира за полуфиналите на Откритото състезание на Съединени американски щати по тенис за втора поредна година, откакто се наложи с 6:4, 6:3 над испанката Карла Суарес-Наваро. Поставената под номер 14 в главната скица Кийс нямаше особени усложнения против 30-годишната си съперничка и употребявайки ловко двете си съществени оръжия - мощния сервис и играта от форхенд, се класира за общо четвъртия си полуфинал в шампионат от „ Големия шлем “.

23-годишната Кийс не позволи нито един пробив на собствен сервис и за целия мач даде едвам две точки за подобен на Суарес-Наваро, само че и двете бяха отразени.

В спор за място на финала Кийс ще срещне 20-годишната японка Наоми Осака, която победи с 6:1, 6:1 украинката Леся Цуренко. „ Мисля, че ключът към триумфите ми се крие в по-доброто притежаване на страстите ", съобщи след триумфа Кийс, която през предишния сезон загуби във финала на шампионата от сънародничката си Слоун Стивънс. За Кийс присъединяване на полуфинал е трето в последните пет шампионата от „ Големия шлем “.

В другия полуфинал ще играят Серена Уилямс (САЩ) и Анастасия Севастова (Латвия).
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР