Американката Коко Гоф и латвийката Йелена Остапенко постигнаха изненадващи победи

...
Американката Коко Гоф и латвийката Йелена Остапенко постигнаха изненадващи победи
Коментари Харесай

Изненадите валят в Доха! Крейчикова и Бадоса аут

Американката Коко Гоф и латвийката Йелена Остапенко реализираха изненадващи победи над поставените под номер 3 Паула Бадоса и номер 2 Барбора Крейчикова и се класираха за четвъртфиналите на шампионата по тенис на твърда настилка в Доха, Катар. За 17-годишната Гоф това ще бъде пето присъединяване на четвъртфинал на шампионат от сериите УТА 1000, като тя стигна ненадейно елементарно до него. В първия мач от днешната стратегия Гоф се наложи над испанката Бадоса с 6:2, 6:3 за единствено 78 минути игра.

Още от първите минути на мача Гоф сподели доста съсредоточена игра и поведе с 3:0 гейма с два пробива. Третата в схемата Бадоса върна единия брейк, само че позволи нов подобен за 2:5, който предреши дефинитивно изхода на първия сет. Във втория сет Гоф нанесе решителния си удар с пробив за 3:2, който беше последван от още един подобен за крайното 6:3. За американската тийнейджърка това е пета победа в кариерата над тенисистка от топ 10 в международната класация и първа от шампионата в Рим през предходната година.

За място на полуфиналите американката ще играе с победителката от мача сред сънародничката си Джесика Пегула и гъркинята Мария Сакари.

Място измежду най-хубавите осем откри и някогашната шампионка от "Ролан Гарос " Йелена Остапенко, която победи актуалната Барбора Крейчикова от Чехия с 6:3, 6:2. Мачът продължи единствено 73 минути. Остапенко, която е номер 13 в схемата, се възползва оптимално от седемте двойни неточности на съперничката си, като по този начин осъществя два пробива в първия сет и три във втория.

За латвийката, която през предходната седмица взе купата в Дубай, това е осма поредна победа, което е нейно изравнено персонално достижение. Освен това за последните две седмици тя има впечатляващите пет победи над тенисистки, печелили купа от "Големия шлем ". Остапенко ще може да добави и още един скалп към сбирката си в четвъртък, в случай че испанката по-късно през днешния ден Гарбине Мугуруса се наложи над американката Мадисън Бренгъл.

За разлика от номер 2 и номер 3, поставената под номер 4 в турнирната скица Анет Контавейт се класира за четвъртфиналите. Естонката завоюва с 6:3, 0:6, 6:2 против шампионката в Доха за 2019 година Елизе Мертенс от Белгия за близо два часа игра.

За Контавейт, която по-рано този месец взе купата в Санкт Петербург, това е седми следващ триумф и трети четвъртфинал в четирите шампионата, в които е играла през тази година. Срещу Мертенс естонката позволи да загуби на нула втория сет, само че в другите два сподели доста солидна игра и не позволи нито един пробив.

Следващата съперничка на Контавейт ще бъде победителката от мача сред Онс Жабур от Тунис и Тереза Мартинцова от Чехия.

Наградният фонд на шампионата в Доха е над 2,3 милиона $.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР