Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно

...
Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно
Коментари Харесай

Американка две години поливала изкуствено цвете

Американка от щата Калифорния две години се грижела за сукулентно цвете в саксия, преди да открие, че то е изкуствено, когато решила да го присади в друга саксия.

За занимателната преживелица споделя английското издание Daily Mail. Домакинята Сули Уилкс се гордеела с красивото растение, което било на перваза на прозореца в кухнята. Тя постоянно поливало цветето, и не разрешавала на други да припарят до него, тъй като считала, че единствено тя можела да се грижи най-добре за него.

„ Сукулентните растения би трябвало да се поливат единствено един път седмично или по-малко, в противоположен случай ще загинат ”, споделя тя.

В края на февруари дамата решила да го присади в друга саксия. „ Намерих най-сладката вазичка, която най-добре пасва на растението. Извадих го от пластмасовия резервоар, както бе купено, и тогава открих, че то е изкуствено ”, горчиво си спомнят Уилкс.

Тя разгласила историята си във Фейсбук. „ Разбрах, че цели две години съм била лъгана ”, заключи тя. Ползвателите на Фейсбук с разсмели от историята и показа сходни случаи с тях.

Сукуленти се назовават растенията, притежаващи удебелени и месести елементи, където нормално задържат вода и хранителни субстанции, с цел да се оцеляват при сухи климатични или почвени условия. Думата „ сукулент “ произлиза от латинското „ sucus ” – „ сок “. Приблизително 60 фамилии растения имат в състава си сукуленти, като да вземем за пример семейство кактусови и алоето. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР