Американецът Стийв Джонсън поднесе изненадата в първия кръг от турнира

...
Американецът Стийв Джонсън поднесе изненадата в първия кръг от турнира
Коментари Харесай

Стийв Джонсън изненада Марин Чилич на старта в Кьолн

Американецът Стийв Джонсън сервира изненадата в първия кръг от шампионата на твърда настилка в зала в Кьолн, откакто елиминара поставения под номер 9 в главната скица Марин Чилич със 7:6(3), 6:4.

В първия сет и двамата тенисисти имаха куп благоприятни условия за пробив, само че подобен по този начин и не бе осъществен. В тайбрека Джонсън стартира по-добре, поведе с 3:0 точки и не даде късмет на хърватина да го приближи.

Силните минути за Джонсън продължиха и при започване на втория сет, когато реализира пробив на нула още в първия гейм. Той се оказа изцяло задоволителен за спечелването на сета, а с това и за класиране за втория кръг. Там Джонсън ще играе с спечелилия от мача сред босненеца Дамир Джумхур и испанеца Алехандро Давидович Фокина.

Място във втория кръг на шампионата откри и поставеният под номер 8 Адриан Манарино. Французинът завоюва с 6:2, 6:2 против " щастливия губещ " от квалификации Алексей Попирин от Австралия. Следващият противник на Манарино е сърбинът Миомир Кецманович, който победи с 4:6, 7:6(4), 6:1 различен " благополучен губещ " от квалификации - индиеца Сумит Нагал.

Японецът Йошихито Нишиока също стартира с победа, като тя пристигна с безапелационното 6:4, 6:0 против британеца Кайл Едмънд.

Най-убедителния триумф в първия ден на шампионата записа представителят на Беларус Егор Герасимов, който победи германеца Даниел Алтмайер с 6:1, 6:0. В идната фаза е и французинът Жил Симон, който завоюва с 6:3, 7:5 против австралиеца Джордан Томпсън.

Шампионатът на Кьолн е второто съревнование на АТП, което се провежда в последотвателни седмици в немския град. В неделя първият шампионат бе извоюван от поставения под номер 1 в схемата Александър Зверев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР