Американецът с руски произход Иля Малинин спечели първата си световна

...
Американецът с руски произход Иля Малинин спечели първата си световна
Коментари Харесай

19-годишният американец Иля Малинин с първа титла

Американецът с съветски генезис Иля Малинин завоюва първата си международна купа във фигурното пързаляне за мъже в Монреал, Канада. " Богът на четворните скокове " с безупречно пързаляне взе златото с 24 т. преднина пред Юма Кагияма (Яп), който за трети следващ път остана със сребърен орден. Двукратният европейски първенец Адам Сяо Хим Фа (Фр) направи грандиозно завръщане, изкачвайки се от 19-о място след късата стратегия до подиума, с цел да вземе бронза.
Малинин, международен първенец за юноши за 2022 година и първенец от финала на Гран при сериите 2024, стартира програмата със непокътнатата си марка четворен аксел и го последва с още пет четворни - луц, ритбергер, салхов, още един луц и дебелак, както и композиция троен луц-троен аксел, два пируета от равнище четири и стъпки от равнище четири. Публиката се изправи на крайници на финала, когато Малинин падна от благополучие на леда. Шампионът на Съединени американски щати сложи върхове във волната стратегия с 227,79 т. и с общ общ брой от 333,76 т., като се изкачи преди всичко след третото в късата стратегия.
Иля Малинин е роден на 2 декември 2004 година във Феърфакс, Вирджиния. Син е на родените в Съюз на съветските социалистически републики и състезавали се за Узбекистан фигуристи Татяна Малинина и Роман Скорняков. В Съединени американски щати приема семейството на майка си по гледище на татко си. Дядо му Валери Малинин също е някогашен играч за Съюз на съветските социалистически републики, а в този момент е треньор в Новосибирск, Русия.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР