Американецът Райли Опелка изхвърли петкратния шампион Джон Иснър от турнира

...
Американецът Райли Опелка изхвърли петкратния шампион Джон Иснър от турнира
Коментари Харесай

Опелка отстреля Иснър в мач без пробиви

Американецът Райли Опелка изхвърли петкратния първенец Джон Иснър от шампионата в Атланта, откакто го победи със 7-6(2), 6-7(5), 7-6(5) в мач от втория кръг на конкуренцията.

Очаквано двамата колоси преобладаваха на сервис, като осъществиха общо 64 аса и не съумяха да стигнат до нито един пробив в дуела, решен в три тайбрека след два часа и 33 минути игра.

По този метод 21-годишният Опелка записа трета победа през сезона над именития си конкурент, като всички 10 сета сред тях през 2019-та година са решени в тайбрек, а седем от тях са отишли в интерес на Опелка.

"Бях на високо равнище в решаващите моменти. В първи тайбрек играх ужасно. Сервисът на Джон е доста непрекъснат и е доста мъчно да изиграеш три тайбрека против него, тъй като напрежението е голямо. Беше тежко, само че съм доста благополучен, че не преставам ", разяснява Опелка след срещата.

На четвъртфиналите той ще се изправи против британеца Дан Еванс, който победи Раду Албот от Молдова също в три сета. В различен от четвъртфиналните мачове ще се срещнат австралиеца Алексей Попирин и Камерън Нори от Англия. /БГНЕС
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР