Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият съперник на Григор Димитров

...
Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият съперник на Григор Димитров
Коментари Харесай

Ясен е първият съперник на Григор във Вашингтон

Американецът Макензи МакДоналд ще бъде първият противник на Григор Димитров на шампионата по тенис на твърда настилка от сериите АТП 500 във Вашингтон с награден фонд от 2,013 милиона щатски $.

Двубоят от втория кръг сред поставения под номер 5 в схемата Димитров и МакДоналд е довечера, като се чака да стартира към 20:30 часа българско време. До момента двамата имат две срещи между тях, в които са си разменили по една победа.

За да стигне до втория кръг МакДоналд, който е номер 60 в света, надви над аржентинеца Диего Шварцман с 6:3, 6:3 за час и 18 минути игра. Американецът стартира мача с пробив, с цел да поведе с 3:0 гейма и приключи срещата с нови два брейка, с цел да обърне втория сет от 2:3 до 6:3. Така той реализира първата си победа над Шварцман в третия мач посред им.

За втория кръг във Вашингтон се класира и финландецът Емил Руусувуори. Той завоюва с 6:4, 6:4 против французина Констант Лестиен. Във втория кръг Руусувуори ще срещне десетия в схемата Йошихито Нишиока от Япония, като спечелилият от този мач ще играе с Димитров или МакДоналд в третия кръг.

Напред продължава и Майкъл Мо, който победи в напълно американски конфликт с 6:3, 6:3. Във втория кръг Мо ще играе с поляка Хуберт Хуркач, номер 4 в схемата.

Успешен се оказа денят и за ветерана Гаел Монфис. 36-годишният французин надви на старта над квалификанта Фратанджело с 6:3, 6:4 и записа първата си победа на твърда настилка от 10 август предходната година.

Неприятен миг пък беляза срещата сред японеца Ясуке Уатануки и китаеца Ибин У. У водеше с 4:1 в първия сет, когато получи топлинен удар и припадна на корта. Въпреки преднината си, той не бе в положение да продължи, което класира Уатануки за идващия кръг. За момента няма повече изясненост към положението на У.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР