Американецът Кейлъб Дресел се поздрави с 15-ия си медал от

...
Американецът Кейлъб Дресел се поздрави с 15-ия си медал от
Коментари Харесай

Кейлъб Дресел спечели 15-о злато от световни първенства

Американецът Кейлъб Дресел се поздрави с 15-ия си орден от международни шампионати и втори в границите на два дни, откакто победи във финала на 50 м бътерфлай на шампионата на планетата в Будапеща. Останалите трима спечелили в неделя вечер завоюваха своите първи златни оценки. Италианецът Николо Мартиненги завоюва на 100 м бруст, до момента в който американката Алекс Уолш, на 200 м съчетано, и Тори Хъск, на 100 м бътерфлай, също взеха трофеи .
Сантос (л), Дресел (ц) и Андрю (д).
Дресел победи с време 22.57 сек . „ В този спорт нищо не е обещано “, сподели 25-годишният американец. На 42 години, вицешампионът Николас Сантос счупи личния си връх за най-възрастен медалист от международно състезание. Бразилецът се пребори с Андрю Майкъл от Съединени американски щати с една стотна от секундата за сребърното отличие .

Мартиненги се възползва оптимално от отсъствието на контузения Адам Пийти, с цел да ликува на 100 м бруст. Бронзовият медалист от Игрите в Токио предходната година финишира с 58.26, с цел да се оправи с нидерландеца Арно Каминга, който повтори среброто си от Токио – трети остана американецът Ник Франк. Победното време бе с 1.38 сек отвън международния връх на Пийти в дисциплината. Британецът самичък е сложил 17-те най-бързи времена в историята на 100-те м бруст. Той завоюва последните две олимпийски и три международни трофеи.

Уолш сграбчи първо злато на Световно състезание със жанр. Американката, сребърна медалистка от Олимпиадата предходната година, остави зад себе си на 200 м съчетано австралийката Кайли МакКоун, носителка на две златни оценки в гърба в Токио, с 1.44 сек. 16-годишната американка Леа Хейс сложи нов младежки връх и приключи трета. 33-годишната представителка на домакините Катинка Хошу, която защитаваше международната си купа в дисциплината, остана седма.
Николо Мартиненги.
В женските 100 м бътерфлай, Хъск продължи с превъзходното си показване от сериите за успех във финала на дисциплината. Тя сложи персонален резултат от 55.64 сек, с цел да надвие френската вяра Мари Вател с половин секунда – подиумът бе допълнен от китайката Ифей Джан. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР