Amazon е сключила глобално споразумение с Visa, с което двете

...
Amazon е сключила глобално споразумение с Visa, с което двете
Коментари Харесай

Amazon и Visa прекратиха спора си за таксите по плащанията с кредитни карти

Amazon е сключила световно съглашение с Visa, с което двете компании уреждат разногласието си по отношение на таксите на колоса в областта на разплащанията. Сделката значи, че клиентите на Amazon във Англия могат да продължат да употребяват кредитните си карти Visa, както преди този момент беше оповестено от двете компании.

Amazon също по този начин ще се откаже от таксата от 0.5% по преводи с кредитни карти Visa в Сингапур и Австралия, която вкара предходната година.
Миналия месец Amazon разгласи, че се е отказала от проектите си да спре да приема заплащания с кредитни карти Visa във Англия, два дни преди смяната да влезе в действие. Тогава двете компании обявиха, че ще продължат договарянията за по-мащабно решение на техния спор.

“Наскоро сключихме световно съглашение с Visa, което разрешава на всички клиенти да продължат да употребяват техните кредитни карти Visa в нашите магазини,” е декларирал представител на Amazon пред CNBC. “Amazon резервира своя ангажимент да предлага на клиентите заплащания, които са комфортни и дават избор.”

Amazon оказваше напън върху Visa да понижи своите такси с поредност от ходове, които ускориха недоволството у търговците по отношение на разноските, свързани с главните картови оператори, както и във връзка с въздействието на колоса в електронната търговия над пазара и своите сътрудници.

Компании, като Visa, Mastercard и American Express, се сблъскват с все по-голяма конкуренция от страна на финтек сферата, от компании с бизнес модела “купи в този момент, заплати по-късно” и от по този начин нареченото отворено банкиране, което разрешава на стартъп компании на процедура да заобикалят обичайните заплащания.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР