Алваро Мартин и Мария Перес осигуриха на Испания нови два

...
Алваро Мартин и Мария Перес осигуриха на Испания нови два
Коментари Харесай

Испанците Алваро Мартин и Мария Перес триумфираха със световните титли при мъжете и при жените на 35 километра спортно ходене

Алваро Мартин и Мария Перес осигуриха на Испания нови два златни медала в шестия ден на международното състезание по лека атлетика в Будапеща.

Мартин победи в надпреварата на 35 километра спортно вървене при мъжете, до момента в който Перес бе първа в същата дисциплинираност при дамите. По този метод и двамата дублираха купите, които завоюваха на дистанцията от 20 километра надлежно в първия и втория спортен ден на шампионата в унгарската столица.

При мъжете Алваро Мартин нападна пет километра преди края и финишира за 2 часа, 24 минути и 30 секунди, което е народен връх на Испания. Втори на четири секунди остана Брайън Пинтадо от Еквадор, а с бронзовото отличие се окичи японецът Масатора Кавано с време 2 часа, 25 минути и 12 секунди.



При дамите Перес бе доста по-убедителна, макар объркването, което се получи поради обстоятелството, че намерения, че е финиширала преди действително да е стигнала финала.

Испанките сложи връх на международните шампионати от 2 часа, 38 минути и 40 секунди. Втора на 2:12 минути остана перуанката Кимбърли Гарсия Леон, която не съумя да отбрани международната си купа. Европейската шампионка Антигони Дрисбиоти от Гърция взе бронза с 2 часа, 43 минути и 22 секунди.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР