Алтернативният конгрес, проведен днес от екипа на Димитър Бербатов, освободи

...
Алтернативният конгрес, проведен днес от екипа на Димитър Бербатов, освободи
Коментари Харесай

Димитър Бербатов проведе алтернативен конгрес на БФС, от футболната централа нарекоха събитието “фарс” |

Алтернативният " конгрес ", извършен през днешния ден от екипа на Димитър Бербатов, " освободи " Борислав Михайлов от поста президент на БФС като точка от дневния ред през днешния ден. Комисията по избора единомислещо реши, че е открила 26 годни президентски оферти за Димитър Бербатов за поста президент на БФС. Очаквано поради обстановката към този " конгрес ", нямаше други оферти. Веднага по-късно беше направена поименна инспекция на всички присъстващи 76 делегата. Бюлетината беше отпечатана директно преди началото на гласуването, тя беше интегрална и в нея имаше алтернатива " не поддържам никого ".

След това Бербатов взе думата от трибуната и изясни още един път за какво се случва всичко това.

" Трябва да се даде еднакъв късмет на всички, да има почтена и почтена конкуренция. Това е футболът в действителност – конкуренция, конкуренция и по-добрият побеждава. Ние по тази причина се борим - да има почтен и транспарантен конгрес, какъвто досега не ми се дава като опция. Това, което вършим, е изцяло в границите на закона. Тъжно е, че се стига до тук. Абсурдно е, само че е неотложно и наложително.

" Честен и транспарантен конгрес ви давам обещание, че ще има. Не желаеме доста. А в действителност вие сте хората, които сте висшия орган. Затова е похвално и революционно, че взехте нещата в свои ръце. Пишем история, това е, да го знаете от мене. Благодаря ви, че в такива времена успяхте да реагирате, да излъчите делегати. Събрахме се, пътували сте. Извинявам се, тъй като футболът не печели от това. Затова споделям, че е тъжно. Особено детско-юношеския футбол, на който аз съм артикул. Благодаря за доверието, по тази причина, че сте тук, сподели Бербатов.

Иначе " конгресът " на първо време направи регистрацията на клубовете, след което избра и управителни органи на конгреса. Всичко това делегатите гласоподаваха единомислещо със 76 гласа За. Най-напред публицистите да работят вътре в самата зала, по-късно гостите да останат, като включително влизат клубове без право на глас поради нередовни документи или изпуснали периода, както и деятели на футбола. Последното процедурно предложение беше да бъдат позволени претендентите за президент и техните екипи до самия " конгрес ". Това обаче беше само Димитър Бербатов с пет души екип. Беше подкрепено и предлагането секретариатът на събирането на подкрепя комисиите.

Мандатната комисия беше определена в състав: Димитър Пейчев (ФК Русокастро) - ръководител, и членове Митко Димитров (Янтра Габрово) и Боян Динков (Балкан Белоградчик). Комисията по желание на президент и изпълнителен комитет е в състав Кунчо Кунчев (Спартак 1919 Плевен), Иван Златински (Беласица Петрич) и Ленард Алиев (Спартак София) са членове. Комисията по изменение и допълнение на Устава на БФС е формирана от Митко Димитров (Янтра Габрово) като ръководител и членове Добромира Томова (Черноморец 1919 Бургас) и Христо Желев (Сините камъни Сливен). За водещ на конгреса беше определен Петър Величков.

Конгресът се придържаше към поканата от дневния ред, вписана в Търговския указател с 10 точки: Разглеждане на тъжби до Конгреса, Отчет на ИК за периода на мандата, Програма БФС за развиването на футбола 2022-26, Приемане на членове на БФС, Изключване на членове на БФС, Изменение на устава, Приемане на бюджет, Освобождаване президента на БФС и членовете на Изпълкома, Избор на президент на БФС, Избор на Изпълком на БФС.

В същото време БФС излезе с публична позиция във връзка провеждането на събитието. В своя изказване централата назовава протичащото се в НДК фарс, който се организира под безучастния взор на страната. Също по този начин от БФС са сезирали способените органи по въпроса.

" Българският футболен съюз остро осъжда фарса, разигран през днешния ден в центъра на столицата на правова, демократична и европейска страна! Провеждането на безусловно нерегламентирано мероприятие и провъзгласяването му за публично, освен това - пред безучастния взор на държавните управляващи - е неприемлива демонстрация, легитимираща анархизма и беззаконието в страната ни.

Българският футболен съюз за следващ път твърдо акцентира, че Общото заседание, планувано за 18 март 2022-а година, е анулирано по надлежния ред, и не е откривана процедура за лъчение на делегати и тяхното вписване във федерацията - единствената уставна процедура за установяване на членовете с право на глас.

Зала номер 3 на НДК бе непокътната за вътрешно мероприятие на Българския футболен съюз, за което е подписан подобаващ контракт. Въпреки това, и в прорез с всички законови и етични правила, група лица нахлу невъзпрепятствено в помещението и физически в профил и унищожи имущество на БФС, за което бяха известени и органите на реда.

Ръководството на Българския футболен съюз изрично съблюдава законите на Република България, личния си правилник и разпоредбите на международната и европейската федерации ФИФА и УЕФА, които към този момент са сезирани за днешната трагикомедия – и ще брани правата си с всички законови средства!

За следващ път призоваваме клубовете-членове на БФС да не се поддават на злонамерени и користни опити за разединение на българския футбол. Апелираме и към държавните органи да вземат отношение към грубото проявление както на законите, по този начин и на устава на най-голямата спортна федерация у нас! ", се споделя в мнението на централата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР