Алтернативните доставки могат да бъдат през Гърция, повтори Бориславова. По

...
Алтернативните доставки могат да бъдат през Гърция, повтори Бориславова. По
Коментари Харесай

МС дебатирало енергийната сигурност. Кабиентът увери - газ ще има

Алтернативните доставки могат да бъдат през Гърция, повтори Бориславова. По думите й България приключва интерконектора и от там има " огромен потенциал, който може да се усвои, за спомагателни доставки на азерски газ ". През връзката с Турсия могат да бъдат добавени спомагателни количества от други страни, които не са Русия.

Правителството е в непрекъснат контакт с азерската страна, само че не е ясно по кое време ще бъде посписан нов анекс към контракта и дали подобен ще има.

Бориславова не удостовери дали доставките на съветски газ по сегашиня контракт са платени до 31-ви март. Въпросът не е бил разискван на съвещанието на кабинета.

А другояче - страната ще отпусне спомагателни финансови средства за фамилии, чиито деца не са признати в детски градини, разгласи Лена Бориславова. От тях 823 000 лв. ще бъдат преведени на Столична община и към 4000 лева на община Пловдив.

До 15 април се удължава срокът за регистрация на украински бежанци, искащи да се употребяват с краткотрайна протекция у нас.

Законът за колекторските компании е бил признат от Министерския съвет, разгласи на собствен ред министърът на стопанската система Корнелия Нинова.

" Вярваме, че с него решаваме един също дълго отлаган проблем - многогодишният тормоз върху хиляди консуматори. Радвам се, че държавното управление показва политическата воля и категоричността да решим този проблем като още през днешния ден този закон ще тръгне към Народното събрание. Законът е съветван с четирите партии в ръководещото болшинство, с голям брой потребителски организации, с омбудсмана, направихме необятно публично разискване ", добави тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР