Alpine разкрива първото произведение от NFT колекцията “Let There Be

...
Alpine разкрива първото произведение от NFT колекцията “Let There Be
Коментари Харесай

“Let There Be Light”, NFT колекция на Alpine и Obvious

Alpine разкрива първото произведение от NFT сбирката “Let There Be Light ”, нов пробив в света на креативното цифрово изкуство в границите на автомобилната промишленост. Арт-автомобилът A110 Sastruga, основан в съдействие с художествения колектив Obvious, ще бъде в основата на тази истинска NFT (Non-Fungible Token) сбирка. Alpine си партнира с Exclusible, Web3 платформа за първокласни NFT и висококачествени metaverse преживявания, с цел да популяризира и показва „ Let There Be Light “, сбирка, която ще бъде стартирана на 1 ноември 2022 година

За да сътвори A110 Sastruga, първото си съдействие с Alpine, колективът Obvious черпи ентусиазъм от именитото спортно завещание на марката, с цел да създаде неповторим обект, материализиращ посредством GAN (Generative Adversarial Network) мислена писта, синтез на всички писти, които Alpine познава. Корпусът на A110 съставлява точките на търкане с въздуха, изчислени на база на тази идеална писта, изобразени като градиенти, като sastrugas, поредност от дълги, вълнообразни хребети, формирани върху снежна повърхнина от вятъра.

В желанието на Alpine и Obvious да се потопят по-дълбоко в тази креативна идея се зараждат пет разновидността на покритията, включващи данни от писти в Обединеното кралство, Испания, Италия, Германия и Япония.

В съдействие с Exclusible, Alpine и Obvious показват японската версия с две творби на изкуството, преди да разкрият цялостната сбирка на 1 ноември 2022 година

Това е идната стъпка в посока сливането на изкуство и просвета, както и значима стъпка за Alpine в построяването на общности посредством Web 3.0. Тези NFT обекти ще бъдат освен цифрови творби на изкуството, те ще дават средносрочни и дълготрайни услуги и изгоди за техните притежатели.

С това съдействие Exclusible и Alpine вършат крачка в бъдещето, проектирайки най-високия стандарт на фигитал стратегии и прекарвания. Обектите от NFT сбирката „ Let There Be Light “ ще бъдат налични единствено в платформата на Exclusible.

Ролята на светлината

Светлината може да одобри разнообразни форми според от времето на деня и повърхността, върху която се отразява. Благодарение на този феномен планинските пейзажи се трансформират всеки ден. С тази NFT сбирка арт колективът Obvious употребява своите принадлежности за основаване, с цел да разкрие нов аспект на алгоритмичното творчество, канейки всички фенове на изкуството и спортни запалянковци да се потопят в свят, завършен от изкуствен интелект и светлина.

При основаването на творбите на изкуството Obvious генерира изображения, употребявайки логаритми за текст към изображение, подхранвани с емблематична планина и друг вид светлина за всяка страна. Използвайки тези скриптове, те основават мечтателни пейзажи, които да се употребяват за декор на NFT обектите. Obvious употребява тези генерирани фотоси, с цел да дефинира палитра от цветове, които да бъдат приложени към покритието на автомобила за всяка страна. В резултат на този развой NFT обектът пресъздава автомобила с въздушното търкане на новата писта на страната, с цветова гама, дефинирана от пейзаж, генериран от комбинацията от тип светлина и емблематична планина.

Alpine стартира тази NFT сбирка, с цел да прогресира в непрестанно разрастващото се софтуерно пространство. По същия метод, по който A110 свързва наследството и бъдещето на Alpine, нашето съдействие с Obvious и Exclusible ще построи мост сред нашите дългогодишни почитатели на спортни коли и разрастващата се Web3 общественост.

Антони Вилан, дизайн шеф Alpine

За тази втора стъпка в нашето съдействие с Alpine доразвихме концепцията, която започнахме с арт автомобила Sastruga. Решихме да представим концепцията за светлината, още веднъж въодушевена от синергията сред просвета и изкуство, с цел да изследваме нови креативен благоприятни условия. Комбинацията от нашите алгоритмични принадлежности и NFT средата ни разрешава да се гмурнем по-дълбоко в света, въодушевен от наследството и визията на Alpine, който създадохме.

Арт колектив Obvious

За нас е огромна чест да си сътрудничим с Alpine по този план в чест на цифровото изкуство и тръпката от спортната писта.

Оливие Мунгеон, съосновател и основен търговски шеф Exclusible

NFT сбирката „ Let There Be Light “ на Alpine ще бъде показана на 1 ноември.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР