Алое вера се използва от векове заради своите лечебни свойства.

...
Алое вера се използва от векове заради своите лечебни свойства.
Коментари Харесай

Втривайте алое вера в лицето си и резултатите ще са страхотни

Алое вера се употребява от епохи поради своите лечебни свойства. Това растение с късо стъбълце натрупва вода в листата си и се употребява необятно в доста козметични артикули. Пуплата в листата съставлява гел, който се употребява в тези артикули. Съдържа витамини, минерали, аминокиселини и антиоксиданти, които работят отлично за кожата.

Може да се изненадате от всички изгоди за здравето, които алое верата може да предложи!

Има антиоксидантни и антибактериални свойства

Алоето съдържа мощни антиоксиданти, които принадлежат към фамилията на веществата, известни като полифеноли. Полифенолите потискат растежа на бактерии, които могат да причинят инфекции и възпаления.

Ускорява възобновяване при изгарянията

Алое верата обикновено се употребява като средство за лекуване на рани и изгаряния, включително слънчево изгаряне. Преглед на 4 пробни изследвания демонстрира, че алоето може да съкрати времето за възобновяване от изгаряния с към 10 дни в сравнение с стандартните медикаменти.

Помага за попречване появяването на бръчки

Някои проучвания показват, че локалното приложение на гела от алое вера може да забави стареенето на кожата. В едно изследване, 30 дами над 45-годишна възраст доказали, че локалното приложение на гела покачва производството на колаген и повишава еластичността на кожата за интервал от 90 дни.

Може да понижи акнето и да облекчи белезите от акне

Гелът от алое вера може да работи като естествено средство против акне и белези от акне. Антимикробните свойства на алоето предотвратяват акнето и намаляват зачервяванията и възпаленията, които то предизвиква по кожата.

Работи като натурален овлажнител

Алоето може да се използва вместо лосион за натурално и всекидневно хидратиране на кожата. То почиства и омекотява кожата, без да запушва порите и е дейно както за мъже, така и за дами.

Регенерираща маска от алое вера

Ежедневната доза алое вера ще омекоти кожата и ще ѝ придаде здравословен искра, като същевременно ще понижи възпалението и зачервяването. Опитайте тази проста процедура, като я прилагате всеки ден, и кожата ви ще се почувства съживена за нула време!

Измийте растението

Почистете растението, като деликатно изчистите всички листа.

Омекотете листата

Внимателно натиснете листата, с цел да ги омекотите.

Нарежете листата

Нарежете листата на половина или на по-малки порции, като употребявате толкоз, колкото имате нужда.

Отрежете ръбовете

Отрежете ръбовете на листата от двете страни, тъй че да бъдат по-лесни за разчистване.

Разделете листата

Разделете листата с ръце или нож, в случай че имате потребност от него. Използвайте лъжица, с цел да изгребете сока и го изсипете в купа.

Втрийте в лицето

С ръце нанесете сока от алое вера върху лицето. Оставете да престои 20 минути или докато изсъхне.

Вижте още: Отървете се от синузита и запушването на носа единствено за 1 нощ

Измийте

Използвайте чиста кърпа, с цел да избършете лицето си. Погледнете се в огледалото и се насладете на новото зарево на кожата си! Кожата ви ще бъде мека, здрава и жива!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР