Allen Career Institute придоби Doubtnut в сделка, която оценява младия

...
Allen Career Institute придоби Doubtnut в сделка, която оценява младия
Коментари Харесай

Doubtnut, след като беше предложена сделка от $150 милиона от Byju`s, се продава за $10 милиона

Allen Career Institute закупи Doubtnut в договорка, която прави оценка младия edtech на $10 милиона, съгласно човек, осведомен с въпроса, превръщане на шанса за в миналото обещаващото водещо приложение в edtech.

Двете компании потвърдиха договорката в понеделник, само че отхвърлиха да споделят финансовите условия на придобиването. Седемгодишният Даутнат, чието образователно приложение оказва помощ на учениците да вземат решение задания по математика и естествени науки, като ги снима, е набрал повече от 52 милиона $ преди придобиването и брои Peak XV Partners и Lupa Systems на Джеймс Мърдок измежду своите поддръжници.

С преобръщането на пазара Doubtnut се ангажира с доста вложители, в това число Prosus Ventures, само че договорка по този начин и не се материализира заради различия по отношение на оценката, съгласно хора, осведомени с въпроса. В средата на 2020 година индийският софтуерен колос Byju's също се опита да придобие Doubtnut, оценявайки младия стартъп на цели 150 милиона $, заяви тогава TechCrunch.

Doubtnut притегли зна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР