Алкохолът винаги е опасен. Според терапевта от SberHealth Алена Хрипкова

...
Алкохолът винаги е опасен. Според терапевта от SberHealth Алена Хрипкова
Коментари Харесай

Какви заболявания причиняват различните видове алкохол?

Алкохолът постоянно е рисков. Според терапевта от SberHealth Алена Хрипкова няма безобидна доза алкохол. Тя изяснява, че черният дроб на възрастен е в положение да преработи не повече от 15-30 ml чист алкохол на час. Всяко количество над тази норма предизвиква интоксикация - отравяне на организма с артикули, които се получават от разпада на етанола. Това се дължи на обстоятелството, че черният дроб и другите органи не съумяват да ги обезвреждат и изхвърлят от тялото, написа gazeta.ru.

" Ако пиете няколко следващи дни, тялото няма опция да преработи вярно постъпващия в него алкохол ", споделя специалистът.

Според Ксения Борода, която е диетолог и началник на научния отдел на Международния институт по интегративно хранене, продуктите, получаващи се от разграждането на алкохола, засягат всички органи и системи.

Тя добавя, че малко количество алено вино няма да навреди, само че несъмнено ежедневната му консумация е неприятна концепция.

Според Ксения Борода реакцията на тялото се разграничава според от типа на алкохолната напитка.

Бира

Ако дамите злоупотребяват с бира, те рискуват да развият фиброиди и кисти в репродуктивните органи, а при мъжете напитката води до понижаване на равнищата на тестостерона. Това се дължи на съдържащите се в бирата съдържа растителни съединения, които в структурно отношение са сходни на женските полови хормони.

Уиски и ром

Спиртните питиета, като уиски и ром, съдържат в състава си синтетични добавки, които усилват натоварването на черния дроб. Сладките коктейли, с изключение на обезпечено главоболие заран, водят и до покачват равнището на инсулина в кръвта и предизвикат развиването на инсулинова устойчивост.

Вино

Бялото вино покачва апетита и може да докара до преяждане.

Сравнително безвредно от всички алкохолни питиета е аленото вино. Но при изискване, че е с положително качество.

Една чаша алено вино (150 ml) укрепва сърдечно-съдовата система заради наличието на натурален антиоксидант в него, наименуван ресвератрол.

Хората, които употребяват алкохол всекидневно, могат да изпитат цялостен ​​списък от неприятни и съществени признаци.

Авитаминоза

Алкохолът води до недостиг на витамините от група В, изключително В1 (тиамин). Дефицитът му предизвика незаинтересованост и нервни разстройства.

Дехидратация

Алкохолът безусловно извлича водата от клетките, нарушавайки вътреклетъчните процеси. Гадене, световъртеж, главоболие са признаци на липса на течности в организма и интоксикация с артикули от разпада на етанол.

Електролитен дисбаланс

Заедно с непотребната екскреция на течности, потреблението на алкохол води и до загуба на минерали като калий, натрий, магнезий и калций. Всичко това се отразява отрицателно на активността на нервната система и опорно-двигателния уред.

Нарушение в активността на надбъбречните жлези

Ако пиете алкохол всеки ден, количеството на хормоните на напрежението се усилва доста, което води до нарушение активността на надбъбречните жлези.

Нарушаване на процесите на детоксикация

От 24 часа до няколко дни са нужни на тялото ни, с цел да преработи алкохола. 

" Подкиселяване " на организма

От непотребния алкохол страдат нервната, сърдечносъдовата система и стомашно-чревния тракт.
10 аргументи да спрете да пиете алкохол
Има безчет потвърдени медицински затруднения, които стимулират хората да спрат да пият. Физиологичната и психическата взаимозависимост от алинея..
Прочети повече
Намаляване на невротрансмитерите

Това води до промени в държанието и двигателните функционалности.

Обостряне на хронични болести

След потреблението на алкохол тялото насочва всичките си сили към отстраняването на токсичните артикули от него и това води до обостряне на хронични положения.

Размерът на мозъка се " свива "

Ежедневната консумация на алкохол трансформира усещането на човек за действителността, предизвестява Екатерина Мисевич, която е психотерапевт, основен психиатър-нарколог на мрежата от клиники RZD-Medicine.
Невротиците избират уиски, щастливците – бира. Какво приказва изборът на алкохол за характера?
Невротиците избират мощния алкохол, феновете на виното са най-дружелюбни, а бирата се избира от хора, които са удовлетворени от живота,...
Прочети повече
Алкохолът е невротоксична отрова и се разтваря добре в липидите, които са в обилие, най-вече в мозъка. Според специалиста това е повода първи да загинат нервните кафези.

Разбира се, черният дроб също страда: ежедневната консумация на алкохол се отразява отрицателно върху него, даже в случай че пиете „ единствено чашка “. Д-р Мисевич акцентира, че черният дроб страда, когато се употребяват 40-80 гр алкохол дневно от мъжете и 20-40 гр на ден от дамите.

Най-краткият път към сърдечен удар

Според Заур Шугушев, който е професор и лекар на медицинските науки, ежедневният банкет на алкохол поврежда сърдечно-съдовата система.

Алкохолът води до втвърдяване на кръвта, а от там и до нарушавания на сърдечния темп и повишение на кръвното налягане.

Важно: Статията е само с информативна цел и предоставената в нея информация не може да замести консултацията с доктор, както и да се употребява за самодиагностика! При съществуването на характерен здравословен проблем постоянно се консултирайте със експерт!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР