Алкалната вода става все по-популярна поради изключителните си ползи за

...
Алкалната вода става все по-популярна поради изключителните си ползи за
Коментари Харесай

Алкалната вода става все по-популярна поради изключителните си ползи за здравето

Алкалната вода става все по-популярна заради изключителните си изгоди за здравето. За благополучие има опция да си я приготвяте напряко във вашата кухня. Ето и по какъв начин да я приготвите вярно.

Алкалната вода, която е с по-високо pH от елементарната вода, е приета за своите хидратиращи и алкализиращи свойства. Можете да закупите авансово бутилирана алкална вода или да извършите своя лична партида вкъщи.

За разлика от елементарната вода, която е без усет и аромат, алкалната вода може да има леко солен или горчив усет, само че е от значително значение заради изгодите, които носи на тялото.

Алкалната вода способства за понижаване на стомашната киселинност, като е решение за предварителна защита на положения като язва, гастрит или гастроезофагеален рефлукс. Той също по този начин предизвиква по-добрата хидратация на тялото, улеснявайки усвояването на съществени минерали като калций, магнезий, натрий и калий.

Редовната консумация на алкална вода може да докара до повишение на енергийните равнища, с помощта на хидроксилните йони, които оказват помощ в битката със свободните радикали и усъвършенстват оксигенацията на тялото.

В допълнение към тези изгоди, алкалната вода оказва помощ за елиминирането на токсините от тялото и може да способства за по-бързото възобновяване на организма след интензивни физически натоварвания.

Въпреки това е значимо да се има поради, че алкалната вода може да има и някои негативни резултати, като да вземем за пример намаление на стомашната киселинност под оптималното равнище или допустима бъбречна дисфункция.

Ето по какъв начин можете да си приготвите алкална вода вкъщи

За да си приготвите алкална вода вкъщи, ви е нужна пречистена/филтрирана вода, хималайска сол и лимон. Добавете резенчетата лимон и сол към пречистената вода, оставете сместа за 24 часа и по-късно можете да консумирате алкалната вода, приготвена вкъщи, поучава Newsweek.ro.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР