Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени.

...
Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени.
Коментари Харесай

Нинова за решението на МС за строежа на частна детска болница: Да не се прави на ощипан г-н Главчев

Това е листата зад мен – млади и опитни, борбени. Изпращаме хора, които ще пазят българския интерес. Искаме да сме равноправни с другите европейски страни. Да се спре наклонността на България да се гледа като на втора употреба страна членка.

Това сподели пред публицисти водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, откакто записва в Централата изборна комисия (ЦИК) листата на Коалиция " Българска социалистическа партия за България " с претенденти за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП).

" Преразглеждане на зелената договорка, тъй че да е в интерес на българската енергетика и българските работни места. Българските аграрни производители  да получават същата дотация като европейските. Да се спре с унижението на България за приемането ни в Шенген и да ни се слагат условия за връщане на бежанци. Ние сме изпълнили всички условия за пълноправно участие. Ще се борим да не се одобри решенията в Европа да се вземат с болшинство, а не единомислещо. Това значи дребните страни да бъдат изхвърлени от вземането на решенията. Давам ви единствено няколко образеца за политика, която нашите представители ще отстояват там. С едно изречение: Достойна България в мирна Европа ", добави тя.

" Вярваме, че съчетаването на двата избора ще докара до по-висока изборна интензивност, което е добре за всички партии и за България като цяло – да има по-висока представителност. Носим отговорност за Българска социалистическа партия и сме безусловно разнообразни от това, което се случва в последните месеци. Сглобката се сглобява, разглобява. Разправии и разногласия – изваждане на корупционни схеми или съмнения за такива. Това не работи добре за интензивността, ще отблъсне доста хора. Включително и през вчерашния ден с този скандал за детската болница. Всеки ден кавги и по тази причина имаме моралната рекламация, че сме алтернативата на всичко това. Тъй като в последните години, а изключително и в последните месеци се разграничихме изрично от сглобката и политическия модел на ГЕРБ, който се възвърне в България ", съобщи Нинова.

На въпрос каква е позицията на Българска социалистическа партия за абсурда с детската болница Нинова съобщи: Първо стои въпросът за какво са  приели да е частна болничното заведение. Служебният кабинет е правилен от Борисов и е обикновено да организира политиката и да възвръща модела на ръководство на ГЕРБ от последните години. Да не се прави на ощипан господин Главчев, че занапред схваща. Това нещо е гласувано в Министерски съвет, квалифицирано е. Реакцията на ГЕРБ демонстрира, че не са безучастни към това нещо. И в случай че нямаше обществено  реакция несъмнено щеше да мине и замине по празниците тихомълком. Така че нашата оценка на служебния кабинет, че това е ГЕРБ,  се удостоверява и от дейностите на Главчев и Министерски съвет. Това е модела, против който ние толкоз години се противопоставяме и ще продължим ", безапелационна бе Корнелия Нинова. 
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР