Алиансът допусна, че подобен ход би позволил по-лесно придвижване на

...
Алиансът допусна, че подобен ход би позволил по-лесно придвижване на
Коментари Харесай

Кремъл заклейми идеята на НАТО за военен Шенген в Европа

Алиансът позволи, че сходен ход би разрешил по-лесно напредване на въоръжени сили на континента. Идеята бе изразена от ръководителя на логистичното командване на НАТО ген.-лейтенант Александър Солфранк, приказвал по тематиката пред " Ройтерс ".

Според Солфранк прекомерно многото администрация в Европа попречва напредването на войски, а това може да аргументи огромни забавяния, в случай че избухне спор с Русия.

Прессекретарят на Кремъл Дмитрий Песков сподели, че Москва ще отговори, в случай че предлагането за " военния Шенген " стане действителност. " Алиансът постоянно е гледал на страната ни като на по този начин наречения конвенционален зложелател. Сега той намерено счита страната ни за очевиден съперник. Това (изявление) не е нищо повече от подклаждане на напрежение в Европа, което има последици ", сподели Песков пред кореспонденти.

Той сподели, че диалозите за създаване на " боен Шенген " демонстрират още един път, че Европа не желае да се вслушва в основателните опасения на Москва и е подготвена да ускори личната си сигурност за сметка на Русия.

" НАТО непрекъснато придвижва военната си инфраструктура към нашата граница. Ние не се придвижваме към инфраструктурата на НАТО. НАТО се придвижва към нас. И това не може да не провокира безпокойствие и не може да не докара до ответни ограничения за гарантиране на личната ни сигурност ", сподели Песков.

 

Логистичното командване на НАТО JSEC работи от 2018 година, а от 2021 година е с база в Германия. То дава отговор за съгласуване на бързото напредване на войските на континента. " Алиансът би трябвало оперативно да трансферира войски до базите си в нужната точка на източния фланг ", сподели ген.-лейтенант Солфранк.

Трябва да сме една крачка напред. Трябва да подготвим театъра на дейностите доста преди да бъде задействан член 5., счита
ген.-лейтенант Солфранк, началник на JSEC

 

Той има поради члена на НАТО за групова защита, съгласно който офанзива по съответна членка съставлява офанзива по всички останали. НАТО, въпреки да поддържа Украйна, официално не е част от войната ѝ против Русия даже след пълномащабното навлизане на 24 февруари, въпреки Москва да твърди противоположното. Тревогата в Алианса остава от риск спорът да прелее.

 

По-рано адмирал Роб Бауер, който управлява Военния комитет на НАТО, сподели, че Алиансът има премного правила, само че " не му доближава единствено време ". " Войната на Русия против Украйна се оказа война на безсилие, а войната на безсилие е борба на логистиката. "
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР