Алгоритмизацията на обществото ще допринесе компютрите да поемат ежедневните решения

...
Коментари Харесай

Дигитализацията е невъзможна без инвестиции от телекомите


Алгоритмизацията на обществото ще способства компютрите да поемат ежедневните решения на оперативно равнище, споделя Матиас Лоренц, член на лидерския екип на А1 Австрия
(снимка: предоставена от А1 България)

Изграждането на телекомуникационна инфраструктура изисква обилни вложения от страна на промишлеността, само че без тях дигитализацията не би била допустима. Това съобщи старшият шеф „ Маркетинг” и член на Лидерския екип на А1 Австрия Матиас Лоренц на конференцията Digitalk с присъединяване на министрите на електронното ръководство Божидар Божанов и на нововъведенията и растежа Даниел Лорер, български и интернационалните представители от софтуерната промишленост.

Всеки гражданин на Австрия е употребявал приблизително към 1000 GB, което се равнява на почти 280 хиляди часа гласова телефония на човек от популацията, показа Матиас Лоренц, който дава отговор за развиването на новите артикули и пазарни тактики на А1 Австрия.

Той уточни, че от 2004 година до момента потреблението на данни в мрежата в Австрия се е нараснало 760 пъти, до почти 5 хиляди петабайта или приблизително по 1000 GB на всеки от жителите на Австрия.

Очакванията са размерът от данни да продължи да нараства доста и до 2030 година да доближи равнища сред 65 000 и 80 000 петабайта, като вложенията, които е належащо телекомуникационната промишленост да направи, са сред 10-12 милиарда евро.

Матиас Лоренц съобщи, че технологиите са тези, които разрешават мощния подтик за повишение на динамичността, надеждността и успеваемостта на бизнеса и обществото.
още по темата
Мениджърът разяснява още, че развиването на технологиите и повишаването на потреблението на данни води до пет хипотези за най-вероятните идни промени през идващите няколко години. На първо място Матиас Лоренц уточни алгоритмизацията на обществото, която ще способства компютрите да поемат ежедневните решения на оперативно равнище.

Той предвижда доста разширение на обсега на „ Интернет на нещата”, както и съществено развиване на гласовото различаване, което се чака да измести клавиатурите като средство за взаимоотношение сред индивида и компютъра.

Матиас Лоренц предвижда също разрастване на капацитета на изкуствения разсъдък (AI) и основаването и разпространяването на нови, децентрализирани мрежи. Не на последно място той означи и капацитета на разширената действителност (Augmented reality), при която физическите и цифровите взаимоотношения ще се комбинират.

В 12-та конференция Digitalk, на която А1 е софтуерен сътрудник, се включиха над 30 лектори от интернационалната софтуерна промишленост по тематики, свързани с цифровата стопанска система, устойчивото развиване, общественото предприемачество, киберсигурността и др.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР