Алфа рисърч направи изследване какви са големите уроци от войната.

...
Алфа рисърч направи изследване какви са големите уроци от войната.
Коментари Харесай

Боряна Димитрова: Доста имагинерна е представата, че цялото общество е с русофилска тяга

" " Алфа рисърч " направи проучване какви са огромните уроци от войната. Двете най-големи неща са нуждата от обединяване на Европа против всяка война и обща тактика на европейските страни във връзка с предварителна защита на войната. Няма разлика сред българското и другите общества. Често се изкушаваме и ненапълно имаме учредения да търсим разлики в едни или други настройки, само че по повод не екзистенциалните неща, няма разлика - нечовешката страна на война като отпечатък върху човешките ориси е най-драматичното и най-устойчивото чувство ", сподели пред Българска национална телевизия социологът от " Алфа рисърч " Боряна Димитрова.

" Европа беше равнозначна на мир. Няколко генерации одобряваха мира за даденост. Развенчана беше визията, че мирът е безусловна даденост. Както и че Русия не може да стартира война. Неслучайно, в случай че видим какъв е общият звук на отбраната на пропагандата от началото до последната тирада на Путин, то е, че Русия е дала отговор на Запада, а не че тя е почнала войната. Защото това е голяма контузия за всяко човешко създание, изясни тя. 

" В България доста изкусно се употребява политически прочувствената обвързаност. Беше ни казано, че две неща могат да смъкват държавно управление – Македония и оръжието за Украйна. Видяхме, че това не се случи. Доста имагинерна е визията, че цялото общество е с русофилска двигателна сила. Едва 9% от интервюираните дават отговор, че Европа би трябвало да извърши настояванията на Путин ", заяви Димитрова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР