Ален Делон – френският актьор с изключителна световна кариера в

...
Ален Делон – френският актьор с изключителна световна кариера в
Коментари Харесай

Великият Ален Делон стана на 85 - slava.bg

Ален Делон – френският артист с изключителна международна кариера в киното и театъра, прочут и с бурния си живот, през вчерашния ден навърши 85 години.

Делон се трансформира в легенда в седмото изкуство с помощта на своя сексапил, подплатен с немалка доза надменност, и голям гений, който мнозина с десетилетия отхвърлят да му признаят. До през днешния ден той остава блян за мъжка хубост, като името му даже става нарицателно.

"Бях програмиран за триумфа, само че не и за щастието ", декларира преди време Ален Делон, който се е снимал в над 100 кино лентата. Сред тях са ленти на Жан-Пиер Мелвил, Лукино Висконти, Микеланджело Антониони, Джоузеф Лоузи, Жан-Люк Годар, Луи Мал.

Освен артист, Делон е продуцент на трийсетина пълнометражни кино лентата, предприемач и колекционер на творби на изкуството. Той твърди, че известността не му е разрешила да живее като другите хора.

Ален Делон не крие, че е обичал славата, преди да се отврати от нея. Актьорът споделя, че дамите в живота му – Роми Шнайдер, първата му брачна половинка Натали, Мирей Дарк и Розали ван Бремен, са го стимулирали да бъде това, което е, да направи това, което е трябвало да стори.

Ален Делон е роден на 8 ноември 1935 година в Со в региона на Париж. Той има мъчно детство след развода на родителите му

През 1957 година дебютира като артист в киното във кино лентата "Когато в това е забъркана жена " на Ив Алегре.
Впоследствие се снима във филми на известни режисьори, като "Под яркото слънце " на Рене Клеман. "Роко и неговите братя " и "Гепардът " на Лукино Висконти са два от най-хубавите филми в актьорската му кариера.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР