Алексис Пентюро спечели спечели гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, валиден за

...
Алексис Пентюро спечели спечели гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, валиден за
Коментари Харесай

Пентюро над всички в гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен

Алексис Пентюро завоюва спечели гигантския слалом в Гармиш-Партенкирхен, годен за международната купа по ски-алпийскици дисциплини. Това бе 27-а победа в кариерата на французина, който приключи едвам четвърти в първия манш, само че направи доста мощен втори.

Най-добрият български алпиец Алберт Попов зае 52-о място в първия манш, като финишира на 2.89 секунди след лидера Лоик Меяр от Швейцария. Така той не се класира за втория старт.

Пентюро даде време от 1:02.35 минути в първия манш и с 1:00.75 от втория записа общо време от 2:03.10 минути. Това остави французина на 0.16 секунди пред Меяр и по този начин Швейцария остана без победа в дисциплината великански слалом от март 2011-а насам, когато Карло Янка завоюва последната.

Трети с 0.24 секудни пасив приключи норвежецът Лейф Кристиан Нестволд-Хауген, а неговият съотечественик Хенрик Кристофершен трябваше да се задоволи с едвам седмо място. Кристофершен към момента води в класирането за международната купа с 877 точки, а Пентюро към този момент е втори с 822 и 2 повече от норвежеца Александър Омод Килде.

Словенецът Жан Кранец, който бе пети през днешния ден в Германия, води в дисциплината с 26 точки пред Кристофершен и с 43 пред Пентюро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР